Kuchnie świata: frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami

Kuchnie świata: frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami

Kuchnie świata: frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami

Walory smakowe szparagów pierwsi odkryli starożytni Rzymianie. Swoją nazwę zawdzięczają Grekom, ponieważ to z ich języka pochodzi słowo "asparagus", czyli młody pęd. Z Grecji szparagi trafiły na stoły włoskie, a potem do innych europejskich kuchni. Do Polski przywędrowały w XVIII wieku, ale dopiero sto lat później rozpoczęto ich uprawę. Oto przepis na ciekawą potrawę ze szparagami - frittatę z dodatkiem rukoli, czarnych oliwek i suszonych pomidorów. Składniki 1 pęczek zielonych szparagów  3 jajka  1 opakowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, suszone pomidory, rukola, mielone, serek wiejski , ciekawe przepisy, zielone szparagi, zupa pomidorowa, przekąska, sos pomidorowy, sosy, tarta, przekąski, czosnek w ziołach, mięso, przekąski na ciepło, dania bez mięsa, mielone z warzywami, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.