MAKARON Z KURCZAKIEM I BOTWINKĄ 189Botwinka blanszowana, jak szpinak jest idealna do sosów, tart, makaronów itp. Tym razem trafiła do sosu z dodatkiem kurczaka i pieczarek, podałam ją z pysznym pełnoziarnistym makaronem Lubella
Kulinarne Fantazje Marioli
BRED END BUTER, PUDDING Z TRUSKAWKAMI 164PRZYGOTOWANIE : Rogaliki kroimy na kromki, smarujemy je masłem. Okrągłą formę ( może być na tartę ) wykładamy papierem do pieczenia. Rogaliki układamy jeden obok drugiego i lekko smarujemy dżemem truskawkowym. Mleko mieszamy trzepaczką z jajkami, cukrami i budyniem. Truskawki myjemy, obieramy i tniemy na plasterki, następnie układamy między rogalikami. Tak przygotowane rogaliki zalewamy wymieszaną masą jajeczną i posypujemy
Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 177dokładnie łączymy składniki. Na koniec wsypujemy budynie, mieszamy i masa serowa gotowa. Brzoskwinie odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto dzielimy na dwie połowy, trzemy na tarce jarzynowej lub rozwałkowujemy, wykładamy nim dno blaszki, na to rozkładamy część brzoskwiń, wylewamy całą masę serową. Na wierzch posypujemy równomiernie resztę brzoskwiń i starte na tarce ciasto
Kulinarne Fantazje Marioli
Sernikowy tort o trzech smakach 529ciekawych inspiracji kulinarnych . A że są to trzecie urodziny to mój tort jest w trzech smakach
Wypieki Rene
Cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami 208ochoty na mięso i smażone potrawy. Za to pochłaniam mnóstwo owoców i warzyw. Miedzy innymi w formie pieczonej, w postaci zapiekanek i sałatek. Kilka dni temu przygotowałam pyszną niby tartę na bazie cukinii. Inspiracją był przepis z gazetki Lubie Gotować. Cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami ok 500 g cukinii masło 100 g bryndzy 2 duże pomidory 2 jajka
Dzieje kuchennej Wiewióry
Tort urodzinowy na 3. urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool 216czerwca swoje trzecie urodziny obchodziła Akademia Kulinarna Whirlpool pod wodzą Marco Ghia i Emiliano Castagna. Czego życzę Akademii Kulinarnej Whirlpool z okazji urodzin? Niegasnącej pasji, z jaką podchodzą do ludzi i otaczającego świata. Pasji, która zamienia pracę i obowiązek w radość życia. Marco - życzę Ci milionów inspiracji, które rodzą nowe smaki i zapachy zamknięte w cudownych potrawach. Emiliano - niegasnącego uśmiechu
Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta maślana z truskawkami 222Chyba prawie każdy z nas uwielbia truskawki. Ja również bardzo przepadam za tymi owocami. Tym razem połączyłam je z pysznym kruchym ciastem maślanym i przygotowałam pyszną tartę. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Idealna do sobotniej kawusi. SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki, 150g masła, 3 żółtka, 1 łyżka cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Tradycyjna kuchnia Kasi
Woll Saphir Lite Induction – recenzja nadzwyczajnej patelni 196firmy WOLL charakteryzują się niespotykanym nigdzie indziej przewodnictwem i kumulacją ciepła, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności)! Po trzecie- TRWAŁOŚĆ - Specjalna szlachetna powłoka - ceramika szafirowa- zapewnia długą żywotność naczyń. Są one w dużo większym stopniu odporne na ścieranie niż inne markowe naczynia. GWARANCJA - firma oferuje 25- letnią gwarancję
Z Kuchni Do Kuchni
Gulasz wołowy 208jest chude i zawiera dużo białka, a duszone warzywa zachowują swoje właściwości. Dzięki gulaszowi, na naszym talerzu zagoszczą same naturalne składniki wraz z prawdziwym sosem wołowym, bez polepszaczy. Po trzecie: jest smaczny. To zadziwiające, że przyprawione warzywa z mięsem mogą tak smakować! Do tego danie jest pięknie kolorowe i aromatyczne, a nie od dziś wiadomo, że je się oczami, zaś
Proste-przepisy.pl
Tosty serowe. 196prostym, jak otwieranie foliowej torebki ;) Ich kolejną porcję śmiało można przygotować w przerwie meczu (i zdążyć zirytować się reklamami). Ale: po pierwsze - są własne, po drugie - pyszne, po trzecie - idealne do piwa (tego, które my lubimy najbardziej!). Składniki: kilka kromek pieczywa tostowego lub innego ulubionego 100 g startego cheddara lub innego ostrego sera 100 g startej mozzarelli 2 - 3 łyżki
zadanie-gotowanie
Euro 2016: zapiekanka ziemniaczana w dwóch smakach – serowo-czosnkowa i pomidorowo-paprykowa 184serka wiejskiego dodajemy 1 łyżkę oliwy z oliwek, sól, pieprz. Czosnek siekamy i dodajemy do serka. Całość mieszamy. Zimne ziemniaki kroimy w plastry i układamy na dnie formy na tartę. Posypujemy ziołami prowansalskimi i oregano. Na warstwę ziemniaczaną nakładamy usmażoną cebulę. Na jednej połowie warstwy ziemniaczanej nakładamy pomidory z papryką, a na drugiej - doprawiony serek wiejski. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy
My Chcemy Jeść
nalewka z czereśni 1264później z zapałem zabrałem się do pracy. składniki 1,5 kg czereśni 0,5 l spirytusu 0,5 l wódki 0,7 kg cukru sposób przygotowania Drylujemy dwie trzecie części czereśni i wkładamy je do słoja ze szczelnym zamknięciem. Do słoja dokładamy również trzecią część owoców z pestkami (dzięki pestkom nalewka będzie miała wspaniały orzechowy posmak), oraz cukier. Dodajemy alkohol
Miód i pieprz
O wyższości dnia powszedniego nad dniem świątecznym 202szklanki makaronu zacierka - posiekany koperek - sól, pieprz czarny - kilka orzechów włoskich (można pominąć) Z takiej ilości składników i ok. 2 litrów wody otrzymuję 8 porządnych talerzy. Warzywa obieram, myję, trę na tarce o dość grubych oczkach. Umieszczam w naczyniu odpowiedniej wielkości, dodaję liść i ziele, obraną cebulę w całości lub pokrojoną, zalewam zimną wodą wraz z porcją/skrzydełkami. Gotuję
I tu będę miała takie te
Oby tak nie było - "Krąg" Dave'a Eggers'a w towarzystwie okrągłej szarlotki 224pisać na stronach internetowych o lękach związanych z powieścią D. Eggers'a "Krąg", ale niech będzie. W końcu jestem kobietą, podobno nieobce nam jest: "myślę jedno, mówię drugie, robię trzecie -" jak głosi pewien profil na FB ;) . Wymieniona wcześniej książka była jednym z prezentów, jakie otrzymałam od męża pod choinką. W bardzo prostym języku rysuje świat, który już się
I tu będę miała takie te
Mielonka drobiowa z szynkowaru 243drugie: jest dietetyczny. Kurczak zawiera bardzo dużo białka i zwyczajnie warto go jeść. Jest zdrowy i dietetyczny na tyle, na ile to możliwe w czasach dzisiejszej hodowli drobiu. Po trzecie: jest tak smaczny, jak sobie go zrobimy. Ostateczny smak kurczaka tak naprawdę w dużej mierze zależy od nas. Smak mięsa drobiowego jest na tyle delikatny, że dobrze przejmuje inne składniki
Proste-przepisy.pl