tarty - 13589 przepisów (strona:712/906)

Najprostsza sałatka z pora z jabłkiem 246

sól pieprz 1 małe jabłko (nie kwaśne) Przygotowanie Pora (białą część) tniemy wzdłuż na pół, a następnie kroimy w piórka. Przekładamy do miseczki. Obrane jabłko (najlepiej lekko słodkie, soczyste) trzemy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do pora. Na koniec dodajemy majonez i całość przyprawiamy doprze pieprzem i odrobiną soli. Mieszamy dokładnie nasze składniki sałatki, próbujemy (opcjonalnie doprawiamy). Sałatkę

Słodkie okruszki
Cytrynowe spaghetti z pieczarkami i tymiankiem 232

koniecznie muszą być brązowe ze względów smakowych, ale i estetycznych – zastępowanie ich zwykłymi nie jest dobrym pomysłem. Po drugie cytryna – skórka i sok stanowiące świeżą bazę sosu. I po trzecie świeże cudownie pachnące zioła – tymianek i natka pietruszki nadadzą cudowny aromat. Autorką przepisu jest nie kto inny jak Nigella Lawson, nich więc Cię nie zdziwi fakt, że czas przygotowania sosu

Roślinna - blog wegański
Wafelki à la Knoppers wg Aleex 388

złoty kolor. Nie wolno ich przypalić, bo staną się gorzkie. Po drugie wafle. Trzeba kupić świeże, chrupiące I dobrze wypieczone - ciemniejsze a nie jasne. Będą lepsze w smaku. Po trzecie - orzechy trzeba posiekać naprawdę drobno. Zbyt duże kawałki sprawią, że wafle będą źle do siebie przylegać i warstwy się nie skleją. Gdy zastosujecie się do tych wskazówek, otrzymacie pyszny deser

W mojej kuchni
Angielski trifle. 322

krzątaniną w kuchni i pracami ogrodniczymi na balkonie. Los bywa jednak sprawiedliwy i wynagrodził te trudy ogromną przyjemnością pobycia razem w gronie blogerskich rodzin. :) Dostałem super prezent, zjedliśmy przepyszną tartę jabłkową Marzeny, poopowiadaliśmy sobie dziwne historyjki, a z pewną małą ogrodniczką posadziliśmy aż cztery donice nasturcji! Późniejszy wieczór był już czysto męsko-futbolowy i również zakończony powodzeniem, bo nasza drużyna

zadanie-gotowanie
Warstwowy sernik na zimno. 112

dostarczenia sobie odpowiedniej dawki słodyczy ;) Po drugie, czasem gdzieś w najdalszym zakątku lodówki odnajdzie się zapomniany serek waniliowy i zużycie go w tym deserze jest świetnym rozwiązaniem. A po trzecie i najważniejsze, bardzo go lubimy. Kolorowe warstwy cieszą oko, a cała reszta dba o doznania smakowe. Jeżeli macie ochotę na nieco mniej słodką wersję, to proponuję zastąpić serek waniliowy jogurtem

zadanie-gotowanie
Kokosanki – makaroniki kokosowe 275

objętościowo też wyjdzie ich więcej – może się okazać że dwa białka masie bezowej to za mało i trzeba dodać do nich jeszcze jedno białko żeby dobrze się zlepiły. Trzecie białko po prostu do masy wlewamy, nie trzeba go osobno ubijać, a po dodaniu dokładnie wrabiamy je w masę. Sekretem kokosanek jest konsystencja – masa nie musi być napowietrzona, nie musi być

Karo in the Kitchen
Serowa pasta jajeczna 211

około 100 g żółtego sera 1 1/3 łyżeczki przyprawy do potraw z jajek Skworcu 2-2 1/2 łyżki majonezu świeża natka pietruszki Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Żółty ser trzemy na tarce na drobnych oczkach. Ugotowane, obrane jajka kroimy w kostkę lub przeciskamy przez sitko do warzyw, dodając je do startego sera. Całość przyprawiamy przyprawą do potraw z jajek Skworcu

Słodkie okruszki
Ciasto kokosowe z rabarbarem 187

pamiętać, żeby składniki miały temperaturę pokojową, inaczej cisto może się zważyć. Na blogu znajdziecie również inne ciasta z rabarbarem  w roli głównej: Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym

Kulinarne przygody Gatity
DIETA ZIEMNIACZANA - Rezultaty, porady + przykładowe posiłki 1547

odcisnąć wodę i dodać ulubione przyprawy. Następnie piec w piekarniku lub w grillu elektrycznym do chrupkości. Niestety ta opcja nie przypadła mi do gustu, gdyż nie chciało mi się trzeć ziemniaków.  Pieczone placki ziemniaczane z kiełkami i sałatką  Ja natomiast najczęściej na śniadanie jadłam po prostu gotowanie/pieczone ziemniaki z sałatką i słodkim sosem chilli.  Ziemniaki

wegujemy
Zdrowy omlet marchewkowy 223

szklanki mleka 2 jajka oliwa z oliwek do posmarowania patelni propozycja podania: 2 plastry ananasa, naturalny sok z jabłek i czerwonej porzeczki z Ogrodów Sabinu Przygotowanie Marchewki obieramy i trzemy na tarce na drobnych oczkach. Do miski ze startą marchewką dodajemy płatki jęczmienne lub owsiane bezglutenowe i dolewamy mleko. Mieszamy i zostawiamy całość na 5 minut. Następnie dodajemy mąkę kukurydzianą

Słodkie okruszki
Szybkie pomarańczowe ciasto 207

mąki pszennej 3/4 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie Na najmniejszych oczkach tarki ścieramy skórkę z dwóch średnich pomarańczy. Ważne! Owoce przed tarciem dokładnie myjemy. Uważamy, aby nie zetrzeć białej, gorzkiej części pomarańczy. Do miski ze stratą skórką dodajemy cukier i cukier wanilinowy. Mieszamy całość dokładnie łyżką, do połączenia składników. Następnie dodajemy

Słodkie okruszki
Sos Tzatziki 191

SKŁADNIKI:  1 duży ,świeży ogórek 2 ząbki czosnku  sól i pieprz 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :  Ogórka obieram, myję a następnie trę na tarce na grubych oczkach,odsączam z nadmiaru soku. Czosnek kroję bardzo drobno, wsypuję do miseczki. Dodaję przyprawy,majonez i jogurt. Wszystko mieszam dokładnie a następnie wkładam do lodówki

Gotowanie Patki
Jak obrać i ugotować szparagi 163

przygotowane na maśle, tłuszcz zatrzymuje smak. Możecie przeprowadzić eksperyment – pół pęczka ugotujcie, pół przesmażcie na maśle. Zobaczycie różnice. Szparagi są bardzo dobre same, z sosami, w sałatkach, pizzy, risotto, tartach… Można długo wymieniać. Są bardzo delikatne w smaku, więc można się pobawić i eksperymentować Spróbujcie, jak jest sezon to warto. Postaram się wam pokazać trochę inne rozwiązania niż klasyczne

ladykitchen
Karkówka z grilla – najlepsza marynata 265

grilla będzie wyśmienity, gdy zostaną spełnione trzy warunki: po pierwsze musimy nabyć mięso dobrej jakości, po drugie mięso powinno mieć sporo czasu na zamarynowanie (najlepiej całą noc), a po trzecie – marynata musi być prawidłowo przygotowana. Dobra marynata na karkówkę z grilla powinna zawierać kwas (np. sok z cytrusów, ocet lub wino) – który zmiękcza mięso, tłuszcz (np. olej

Poezja smaku
Pyszne.pl - jedzenie z dostawą do domu - recenzja 184

mój mąż. Czekała nas zabawa z przekładaniem jedzenia. Porcje - akurat i czuć, że świeże. Smak? Ryba nam smakowała, ale mąż mięsem się nie zachwycił - co kto lubi..  Trzecie zamówienie złożyłam w Sushi Bar & Chinese Food .  Tu zamówienie dotarło szybciej niż określono w meilu i smsie. Praktycznie nie musiałam na nie czekać. Jeśli lubicie tego typu kuchnię

Di gotuje