Ostatnimi czasami kotlety zawładnęły moją kuchnią. Szybkie w przygotowaniu to po pierwsze, można zrobić hurtową ilość to po drugie, a po trzecie to możliwość ich zjedzenia, można tradycyjnie z kaszą, czy warzywami, a można wsadzić je do jeszcze ciepłej domowej bułki i zjeść w formie burgera, tak ten sposób jest chyba najlepszy :) bo kto ich nie lubi, szczególnie
More food, love and dreamsjajka pod skorupką i gdy ją zerwiecie to jajko nie będzie miało tego efektu :) Dlatego lepiej ugotować więcej jajek, mi jak widać na 3 jajka wyszły 2 :) Ale to trzecie też ma jakiś swój urok z wielką plamą:) Składniki: 3 jajka, 300 ml soku aroniowego. Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo ok. 5 minut. Następnie wyjmujemy jajka
Aga w kuchniłyżki sosu sojowego * Do podania: 2 ugotowane jajka, makaron ryżowy lub chiński. WYKONANIE: Brokuł dzielimy na mniejsze cząstki. Por kroimy w plasterki. Imbir i czosnek trzemy na tarce. Bulion gotujemy około 5 minut z dodatkiem imbiru, czosnku i sosu sojowego. Na ostatnie 2 minuty dodajemy pokrojony brokuł i por. (Możemy też ugotować warzywa w osobnym garnku w posolonej wodzie). Bulion
Mohiellagotuję na nim budyń. Odstawiam do wystudzenia. Margarynę ucieram z cukrem na puch, do ubitej dodaję porcjami zimny budyń. Gotową masę wykładam na zimne ciasto. Na wierzch ciasta trę czekoladę, można zrobić polewę
Takie tam pichcenieminut, aż do całkowitego połączenia składników. Do drugiej miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy do masy jajecznej i ostrożnie mieszamy. Marchewkę obieramy i trzemy na małych oczkach, dodajemy do ciasta wraz z wiórkami kokosowymi. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki delikatnie natłuszczamy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy przez 45 minut
Kolizje Smakówzagniatamy. Wkładamy kulę do lodówki na 30 minut. Rozwałkować ciasto pomiędzy papierami do pieczenia. Zdjąć wierzchnią warstwę papieru , odwrócić i wyłożyć ciasto do nasmarowanej masłem, oprószonej firmy na tartę. Zdjąć drugą warstwę papieru. Dobrze wygnieść do brzegów. Podziurkować spód widelcem. Wyłożyć papierem i obciążyć fasolą. Piec ok 20 minut. Zdjąć papier i dopiec jeszcze z 5 minut- jeśli trzeba
AZgotuj!jeżeli oczywiście mam taką możliwość. Po pierwsze brązowe pieczarki są bardziej aromatyczne, po drugie zawierają mniej wody, dzięki czemu nie trzeba ich tak długo odparowywać podczas smażenia, a po trzecie prezentują się zdecydowanie bardziej atrakcyjnie. Poniższa potrawa to kolejna ciepła śniadaniowa propozycja – jedna z tych wytrawnych, pikantnych, treściwych i sycących. Uwielbiam takie śniadania w chłodne poranki, ponieważ odpowiednio doprawione świetnie
Roślinna - blog wegańskimąki pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: Marchewki trzemy na tarce o małych oczkach. Orzechy siekamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jajka ucieramy z cukrem. Następnie powoli dolewamy olej. Cały czas miksujemy. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem
Smakowity Blog Kulinarnycebulę kroimy ja w cienkie krążki i wrzucamy do garnka,na rozgrzany olej lekko przesmażając (cebula ma się tylko zeszklić) . Seler marchew oraz pietruszkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach , łodygi selera naciowego dokładnie myjemy i kroimy w plastry . Wszystkie warzywa dodajemy do garnka z zeszkloną cebulą, smażąc całość jeszcze przez 3-4 minuty
Miód i pieprzlutym i sadzonki nie będą za bardzo wybiegnięte, czyli powyciągane we wszystkie strony. Kiedyś pelargonie uważałam za brzydkie i opatrzone ’babcine’ kwiatki. Miała je na balkonie moja mama, dwie trzecie sąsiadek – były nudne bo były dosłownie wszędzie. Mamy mnóstwo kolorów i odmian do wyboru. Pelargonie są proste w uprawie i pielęgnacji, urosną w prawie każdej ziemi, wytrzymają i będą pięknie
Karo in the Kitchenzapach kokosu, jeśli zależy Wam na bezzapachowej wersji polecam rafinowany lub olej kokosowy „do smażenia”. Gotowy krem można wykorzystać do przełożenia ciasta, nadziać nim makaroniki lub zrobić tartę – już myślę jak wykorzystam mój! :) W słoiczku można przechowywać go około 7 dni w lodówce. Składniki: 2 żółtka 2 całe jajka 3/4 szklanki cukru 3 cytryny (skórka
Ciastkozercysmaku chałwy. Idealny dla amatorów tego przysmaku. Połączenie serka mascarpone, śmietany i chałwy to strzał w dziesiątkę. Wyszło idealnie. Koniecznie spróbujcie i upieczcie na święta, albo na weekend jako tartę. A w kolejce czeka dla Was kolejne wielkanocne ciasto. Ciasto 250 g mąki 125 g masła 125 g śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Masa chałwowa
O kuchni z uczuciemdrugiej, mieszamy maślankę, jajka, olej, sok z pomarańczy i serek ricotta. Jeśli serek jest zbyt zbity, można przetrzeć go przez sitko. Ścieramy skórkę z pomarańczy. Korzeń imbiru obieramy, trzemy drobno na tarce i dodajemy wraz ze skórką z pomarańczy do mokrych składników. Mokre składniki wlewamy do suchych. Szybko mieszamy. Masę nakładamy do papilotek (do 3/4 ich wysokości
Mia Cucina Sofietałyżek płatków owsianych (ok. 50g), - 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 45g), - 1 jajko (ok. 60g), - łyżeczka miodu (ok. 12g). Sposób przygotowania 1. Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce o grubych oczkach. 2. Wszystkie składniki razem mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut. 3. Doprawiamy cynamonem i kardamonem. 4. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 8 okrągłych
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach