tarty - 13589 przepisów (strona:721/906)

Placek toskański 222

pokrojonymi w kostkę daktylami.  Cukier z prawdziwą wanilią i kardamonem mieszamy z cynamonem, gałką muszkatołową i cynamonem. Dodajemy do bakalii i mieszamy. Pomarańczę należy sparzyć, następnie suszymy, trzemy na tarce skórkę, a sok wyciskamy. W garnku o szerokim dnie podgrzewamy cukier na małym ogniu, aż do całkowitego rozpuszczenia, dodajemy skórkę z pomarańczy i mieszamy łyżką drewniana tak długo

Moniki Smakołyki
Naleśnik ze szpinakiem z domowym sosem czosnkowym 205

już bez dodatku lodu przyprawiamy go solą wedle uznania i wyciskamy do niego czosnek. Wszystko razem łączymy i odstawiamy na jakiś czas na bok by zająć się serem, który trzemy na tarce na dużych oczkach. Zakładając iż mamy gotowe już ciasto ( jeżeli nie to przepis na podstawowe ciasto do naleśnika znajdziesz na górze przepisu)  wylewamy je na patelnie

W Moim Magicznym Domu
Placki ziemniaczane z żółtym serem 218

dodałam również szczypiorek) 2 ząbki czosnku około 15 dag startego sera Olej do smażenia około 3 łyżek mleka sól, pieprz, magi, kucharek Wykonanie:  Obrane i umyte dobrze ziemniaki trzemy na grubych oczkach tarki (można również na najmniejszych lecz po co się męczyć? ), następnie dodajemy jajko, pokrojoną w kostkę bądź startą cebulę, wyciskamy czosnek, dodajemy potarty ser, mąkę, mleko

W Moim Magicznym Domu
Ciasto Cappuccino 293

Kawę rozpuszczalną zaparzamy w 125 ml wody i łączymy z resztą spirytusu. Tak przygotowanym ponczem nasączamy biszkopt Na biszkopcie rozsmarowujemy masę pierwszą - budyniową, a następnie szybko nakładamy masę cappuccino. Trzemy na tarce bądź skrobiemy nożem na koniec czekoladę wprost na górę ciasta. Wstawiamy je do lodówki na ok. 2 godzin ( aż stężeje)  zaparzamy sobie kawę i cieszymy się smakiem

W Moim Magicznym Domu
Ciasto kruche z jabłkami i kruszonką 288

przypaliło. Wsypujemy cukier, rodzynki i cynamon. Smażymy jabłka około 10- 15 minut. Studzimy i wykładamy na ciasto. Kruszonkę można zrobić na dwa sposoby. a) zgniatamy ciasto, mrozimy i trzemy na tarce na dużych oczkach b) wrzucamy składniki do malaksera (masło musi być twarde), miksujemy kilka razy i gotowe ( wybrałam tą opcje z przepisu jaki wzięłam ) Wykładamy kruszonkę na górę ciasta

W Moim Magicznym Domu
Kiszona kapusta 234

marchewki 20 dag soli 3 dag nasion kminku 3 dag nasion kopru włoskiego 2 jabłka szare Renety ok. 12 ziaren ziela angielskiego kamienny garnek dębowa deska wykonanie: Marchewkę trzemy na cienkiej jarzynowej tarce. Wszystkie składniki mieszamy razem i czekamy godzinę. W tym czasie smaki przenikają się nawzajem. Następnie układamy warstwami i ubijamy, a nadmiar wody zlewamy, nie wylewamy! Przyciskamy deską

Ania i Marcin gotują
Szybkie pierniczki + choinki z pierniczków + lukier budyniowy (bez białek) 249

się robi, jest elastyczne i przyjemne w obróbce (nada się świetnie dla dzieci), po drugie - nie trzeba czekać, aż zmiękną bo są gotowe od razu do jedzenia, a po trzecie - znikają w za skakująco szybkim t em pie :) SKŁADNIKI: (na ok 40-50 pierników)   2 duże jajka 130 g cukru pudru 100 g masła 100 g łagodnego miodu

Kto ugości moich gości?
Ogórkowa 173

rosołowe z kury lub cielęce. Marchewkę,   obieram i kroję wzdłuż. Gdy woda zaczyna wrzeć wrzucam ryż bez torebek lub 5 moich garści ryżu do garnka. W międzyczasie trę ogórki na średnich oczkach w robocie kuchennym. Gdy marchewka będzie miękka a ryż musi być taki na pół ugotowany wrzucam starte ogórki. Jeśli wrzucimy ogórki wcześniej to ryż i wszystkie

Tanio smacznie i prosto
Idealnie kruche ciasto z budyniową pianką i owocami 203

robota. Uformować wałek podzielić na 1/4 i 3/4. Ciasto przełożyć do zamrażalki na min 1 h. Z doświadczenia wiem że im dłużej tym lepiej bo jak się później trze to się nie topi tak bardzo. Ja zrobiłam ciasto dzień wcześniej. Po tym czasie wyjąć ciasto z zamrażalki zetrzeć na tarce o grubych. Starte ciasto przesypać do formy wyłożonej papierem

Piekielna Kuchnia Pati
Warzywny pasztet z selera i pietruszki bez jajek 262

majeranku - 1 łyżeczka koperki - 0,5 łyżeczki lubczyku - szczypta gałki muszkatołowej - sól, pieprz Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebule kroimy w kosteczkę. Seler i pietruszki obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach, bądź rozdrabniamy w malakserze. W dużym garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy do niego pokrojoną cebulę i dusimy na małym ogniu. Następnie dodajemy startą pietruszkę, seler oraz

Be Fit Be Strong
Frittata z łososiem i szpinakiem 250

kroimy. Do jajek dodajemy jogurt grecki, płatki jęczmienne lub jaglane, łososia i przestudzony szpinak z szalotką. Całość mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie masę przelewamy do formy na tartę, a wierzch posypujemy szczypiorkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Frittatę można jeszcze potrzymać 10 minut w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku.  Fanom szpinaku polecam

My Chcemy Jeść
Masa makowa - najlepsza! 342

trakcie jedzenia. Wodnistość gotowej masy z puszki często niweczy cały trud włożony w pieczenie, nie warto ryzykować. Domowa masa doskonała jest nie tylko do makowców ale również słodkich bułeczek, tart. Jest pyszna i niezawodna. Można przygotować ją sporo wcześniej i przechowywać w lodówce lub zamrozić. Bardzo polecam! Składniki: 500 g niebieskiego suchego maku 180 g cukru 100 g drobnych rodzynek

maniapieczenia
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Pasztet z soczewicy z makiem 207

mieszając od czasu do czasu, aż soczewica będzie miękka. Pod koniec gotowania dopiero solimy. Jeśli nadmiar wody nie został wchłonięty - odcedzamy. Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia. Marchew i cebulę obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach tzw. jarzynówce. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę, przeciśnięte ząbki czosnku i dusimy przez kilka minut. Dodajemy pozostałe starte warzywa i przyprawiamy

Przepysznik - BLW i nie tylko
To mnie pieści, to mnie koi, czyli moje zastosowanie kolagenu 100% BINGOSPA 191

rano i wieczorem mocno przecieram uda twardą, ostrą gąbką. Nakładam kolagen 100% BingoSpa i przez chwilę oklepuję uda. Po paru takich zabiegach już widziałam doskonały efekt. Po każdym umyciu trę stopy wilgotną, ostrą gąbką. Po osuszeniu wmasowuję 100% kolagen BingoSpa. Stopy szybko się wygładzają. Na odmrożone kiedyś palce dłoni, zmieniające barwę podczas chłodnych dni, po umyciu miękką szczoteczką wklepuję

Czarnawisienka
To mnie pieści, to mnie koi, czyli moje zastosowanie kolagenu 100% BINGOSPA 241

rano i wieczorem mocno przecieram uda twardą, ostrą gąbką. Nakładam kolagen 100% BingoSpa i przez chwilę oklepuję uda. Po paru takich zabiegach już widziałam doskonały efekt. Po każdym umyciu trę stopy wilgotną, ostrą gąbką. Po osuszeniu wmasowuję 100% kolagen BingoSpa. Stopy szybko się wygładzają. Na odmrożone kiedyś palce dłoni, zmieniające barwę podczas chłodnych dni, po umyciu miękką szczoteczką wklepuję

Pause Gotowanie!