tradycyjnych deserów z truskawkami, a jedwabisty chłodnik migdałowy zaskoczy nawet najbardziej wymagających gości. Na jesienne chłody Mimi poleca nam m.in. zupę z dyni, grillowany antrykot w stylu Bordeaux oraz tartę czekoladową i średniowieczne ciasto drożdżowe z Perouges. Zimą możemy delektować się bezikami kawowo-czekoladowymi, zupą parmezanową i pieczonymi ziemniaczkami z ziołami i czosnkiem. Ten ostatni przepis zainspirował mnie do małego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapokrojonymi w kostkę daktylami. Cukier z prawdziwą wanilią i kardamonem mieszamy z cynamonem, gałką muszkatołową i cynamonem. Dodajemy do bakalii i mieszamy. Pomarańczę należy sparzyć, następnie suszymy, trzemy na tarce skórkę, a sok wyciskamy. W garnku o szerokim dnie podgrzewamy cukier na małym ogniu, aż do całkowitego rozpuszczenia, dodajemy skórkę z pomarańczy i mieszamy łyżką drewniana tak długo
Moniki Smakołykijuż bez dodatku lodu przyprawiamy go solą wedle uznania i wyciskamy do niego czosnek. Wszystko razem łączymy i odstawiamy na jakiś czas na bok by zająć się serem, który trzemy na tarce na dużych oczkach. Zakładając iż mamy gotowe już ciasto ( jeżeli nie to przepis na podstawowe ciasto do naleśnika znajdziesz na górze przepisu) wylewamy je na patelnie
W Moim Magicznym Domudodałam również szczypiorek) 2 ząbki czosnku około 15 dag startego sera Olej do smażenia około 3 łyżek mleka sól, pieprz, magi, kucharek Wykonanie: Obrane i umyte dobrze ziemniaki trzemy na grubych oczkach tarki (można również na najmniejszych lecz po co się męczyć? ), następnie dodajemy jajko, pokrojoną w kostkę bądź startą cebulę, wyciskamy czosnek, dodajemy potarty ser, mąkę, mleko
W Moim Magicznym DomuKawę rozpuszczalną zaparzamy w 125 ml wody i łączymy z resztą spirytusu. Tak przygotowanym ponczem nasączamy biszkopt Na biszkopcie rozsmarowujemy masę pierwszą - budyniową, a następnie szybko nakładamy masę cappuccino. Trzemy na tarce bądź skrobiemy nożem na koniec czekoladę wprost na górę ciasta. Wstawiamy je do lodówki na ok. 2 godzin ( aż stężeje) zaparzamy sobie kawę i cieszymy się smakiem
W Moim Magicznym Domuprzypaliło. Wsypujemy cukier, rodzynki i cynamon. Smażymy jabłka około 10- 15 minut. Studzimy i wykładamy na ciasto. Kruszonkę można zrobić na dwa sposoby. a) zgniatamy ciasto, mrozimy i trzemy na tarce na dużych oczkach b) wrzucamy składniki do malaksera (masło musi być twarde), miksujemy kilka razy i gotowe ( wybrałam tą opcje z przepisu jaki wzięłam ) Wykładamy kruszonkę na górę ciasta
W Moim Magicznym Domumarchewki 20 dag soli 3 dag nasion kminku 3 dag nasion kopru włoskiego 2 jabłka szare Renety ok. 12 ziaren ziela angielskiego kamienny garnek dębowa deska wykonanie: Marchewkę trzemy na cienkiej jarzynowej tarce. Wszystkie składniki mieszamy razem i czekamy godzinę. W tym czasie smaki przenikają się nawzajem. Następnie układamy warstwami i ubijamy, a nadmiar wody zlewamy, nie wylewamy! Przyciskamy deską
Ania i Marcin gotująsię robi, jest elastyczne i przyjemne w obróbce (nada się świetnie dla dzieci), po drugie - nie trzeba czekać, aż zmiękną bo są gotowe od razu do jedzenia, a po trzecie - znikają w za skakująco szybkim t em pie :) SKŁADNIKI: (na ok 40-50 pierników) 2 duże jajka 130 g cukru pudru 100 g masła 100 g łagodnego miodu
Kto ugości moich gości?rosołowe z kury lub cielęce. Marchewkę, obieram i kroję wzdłuż. Gdy woda zaczyna wrzeć wrzucam ryż bez torebek lub 5 moich garści ryżu do garnka. W międzyczasie trę ogórki na średnich oczkach w robocie kuchennym. Gdy marchewka będzie miękka a ryż musi być taki na pół ugotowany wrzucam starte ogórki. Jeśli wrzucimy ogórki wcześniej to ryż i wszystkie
Tanio smacznie i prostorobota. Uformować wałek podzielić na 1/4 i 3/4. Ciasto przełożyć do zamrażalki na min 1 h. Z doświadczenia wiem że im dłużej tym lepiej bo jak się później trze to się nie topi tak bardzo. Ja zrobiłam ciasto dzień wcześniej. Po tym czasie wyjąć ciasto z zamrażalki zetrzeć na tarce o grubych. Starte ciasto przesypać do formy wyłożonej papierem
Piekielna Kuchnia Patimajeranku - 1 łyżeczka koperki - 0,5 łyżeczki lubczyku - szczypta gałki muszkatołowej - sól, pieprz Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebule kroimy w kosteczkę. Seler i pietruszki obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach, bądź rozdrabniamy w malakserze. W dużym garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy do niego pokrojoną cebulę i dusimy na małym ogniu. Następnie dodajemy startą pietruszkę, seler oraz
Be Fit Be Strongkroimy. Do jajek dodajemy jogurt grecki, płatki jęczmienne lub jaglane, łososia i przestudzony szpinak z szalotką. Całość mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie masę przelewamy do formy na tartę, a wierzch posypujemy szczypiorkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Frittatę można jeszcze potrzymać 10 minut w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku. Fanom szpinaku polecam
My Chcemy Jeśćtrakcie jedzenia. Wodnistość gotowej masy z puszki często niweczy cały trud włożony w pieczenie, nie warto ryzykować. Domowa masa doskonała jest nie tylko do makowców ale również słodkich bułeczek, tart. Jest pyszna i niezawodna. Można przygotować ją sporo wcześniej i przechowywać w lodówce lub zamrozić. Bardzo polecam! Składniki: 500 g niebieskiego suchego maku 180 g cukru 100 g drobnych rodzynek
maniapieczeniamieszając od czasu do czasu, aż soczewica będzie miękka. Pod koniec gotowania dopiero solimy. Jeśli nadmiar wody nie został wchłonięty - odcedzamy. Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia. Marchew i cebulę obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach tzw. jarzynówce. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę, przeciśnięte ząbki czosnku i dusimy przez kilka minut. Dodajemy pozostałe starte warzywa i przyprawiamy
Przepysznik - BLW i nie tylkorano i wieczorem mocno przecieram uda twardą, ostrą gąbką. Nakładam kolagen 100% BingoSpa i przez chwilę oklepuję uda. Po paru takich zabiegach już widziałam doskonały efekt. Po każdym umyciu trę stopy wilgotną, ostrą gąbką. Po osuszeniu wmasowuję 100% kolagen BingoSpa. Stopy szybko się wygładzają. Na odmrożone kiedyś palce dłoni, zmieniające barwę podczas chłodnych dni, po umyciu miękką szczoteczką wklepuję
Czarnawisienka