tarty - 13589 przepisów (strona:729/906)

Lekki, Dietetyczny Twarożek 199

Łyżki Jogurtu Naturalnego 0 %  Sposób Przygotowania:   • Serek wkładamy do miseczki a następnie rozdrabniamy widelcem na jednolitą masę  • Do serka dodajemy majonez i jogurt ,mieszamy  • Rzodkiewki trzemy na tarce o średnich oczkach(jak dla mnie rzecz gustu)  • Ogórki i Cebulę kroimy na małą kostkę  • Szczypiorek kroimy bardzo drobno  • Czosnek przecieramy przez praskę  • Wszystkie

Gotowanie Patki
Nasz pierwszy wspólny piknik z CODZISW.MENU 164

zachwyciła , Małgosia z Karmelowy - dyniowe ciastka spod karmelowej ręki były tak pyszne, że żaden łasuch nie mógł im się oprzeć, Asia z W Kuchni Wieczorem - swoimi fenomenalnymi wytrawnymi tartami uratowała nas od przesłodzenia i oczywiście ja. ;) W doborowej atmosferze spożywania tych pyszności toczyły się wyborne rozmowy, oczywiście wokół... jedzenia. Oprócz tego graliśmy w Uno, co wzbudziło nie lada emocje

Food Square
Domowy koncentrat bulionu warzywnego 248

kawałki. Grzyby oczyszczamy, cebulę kroimy na połówki, a pomidora na ćwiartki. Wszystkie warzywa wraz z ziołami, natką pietruszki i liśćmi bazylii i laurowymi mielimy za pomocą malaksera, bądź trzemy na tarce o drobnych oczkach (zioła siekamy). Całość przekładamy do dużego garnka o grubym dnie, dokładamy czosnek, sól, wino i oliwę i gotujemy ok. 30 minut. Po tym czasie koncentrat powinien

Be Fit Be Strong
Gryczane, kakaowe muffinki buraczane 244

średnim ogniu. Po 50 minutach za pomocą widelca sprawdzamy czy są miękkie, jeśli nie to wydłużamy czas gotowania do czasu, aż wszystkie zmiękną. Odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórki i trzemy na tarce o dużych oczkach. Odsączamy z nadmiaru wody i mieszamy z resztą mokrych składników. W drugiej miseczce mieszamy wszystkie składniki suche i łączymy z mokrymi. Przekładamy do foremek

Be Fit Be Strong
Tarte ogórki do ogórkowej. Na zimę. 255

roku postanowiłam sobie ułatwić zadanie i zamiast trzeć zimą kiszone ogórki do ogórkowej to postanowiłam zakisić starte ogórki i powiem Wam, że wyszły pyszne. Ogórki te zrobiłam jakieś 2 tygodnie temu, dzisiaj wstawiam przepis, bo musiałam spróbować zanim Wam podam przepis :) Dzisiaj zrobiłam z nich ogórkową i wyszła pyszna :) Z podanego przepisu wyszło mi 7 słoiczków

Aga w kuchni
Papryka nadziewana mięsem i kaszą jęczmienna 173

łyżki sosu paprykowo -pomidorowego 2 łyżki śmietany 18% 3/4 litra bulionu 1 łyżeczka papryki ostrej sól, pieprz do smaku Wykonanie: Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy. Marchewkę obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę szczypiorek oraz liście selera posiekać drobniutko. Wszystkie składniki dodajemy do mięsa mielonego przyprawiamy i dokładnie mieszamy farsz. Paprykę myjemy, odcinamy górną część wyjmujemy

kgwjanczewo
Warzywne muffinki tylko 50 kcal 163

feta -> 3 jajka -> Sól, pieprz, garść świeżej bazylii, Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Dajemy na durszlak na około 10 minut. W tym czasie trzemy cukinię i paprykę na grubych okach. Również dajemy na durszlak na około 10-15 minut. Kaszę przekładamy do miski. Z warzyw odciskamy pozostałość wody. Dodajemy do kaszy.   Ser feta rozdrabiamy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Proste i szybkie ciasteczka kokosowo owsiane 292

ochotę na coś słodkiego zawsze przygotowuje te proste ciasteczka, po pierwsze dlatego, że składniki prawie zawsze mam w domu, po drugie przygotowuje się je w kilka minut, po trzecie do zmywania jest tylko jedna miska, a po czwarte są przepyszne i na pewno o wiele zdrowsze niż dostępne w sklepach tzw ,,zdrowe ciasteczka'', które nazywają się owsianymi, a zrobione

zdrowa vege kuchnia
Kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami 181

przykryty folią, w ten sposób, aby folia stykała się z kremem, zapobiegnie to tworzeniu się kożucha. Jest on nieco sztywniejszy od budyniu i doskonale sprawdza się jako nadzienie eklerków, tart, naleśników, drożdżówek i tortów. Składniki: na 20 babeczek  Kruche ciasto: 300 g mąki 60 g cukru pudru 200 g masła  2 żółtka 20 foremek do babeczek o średnicy

Smakowity Blog Kulinarny
Skrzydełka w bazyli 172

Skrzydełka te należą do jednych z moich ulubionych dań. Po pierwsze szybko się je przyrządza , po drugie są smaczne, po trzecie można je zjeść na wczesną  kolację. Człowiek się nie przeje  a do rana wytrzyma. Składniki  1 porcja 2  skrzydełka  kurczaka sól, pieprz czerwony do smaku 2  łyżki oliwy aromatyzowanej bazylią . Wykonanie Krok

Eli Gotowanie
"Jak dobrze wstać skoro świt" 151

moim M. próbujemy swoich sił w pieczeniu i jak do tej pory mieliśmy na swoim koncie trzy fiaska, pierwsze bułeczki były strasznie twarde, następne za bardzo smakowały drożdżami, a trzecie przypominały w smaku bardziej obwarzanki krakowskie niż bułeczki. W końcu jednak nadszedł TEN dzień.  Obudziło mnie dziś ciepło słonecznych promieni, z trudem przedzierających się przez białe chmury osnuwające całe

Przepysznik - BLW i nie tylko
LIDL – Iberyjskie wina oraz smakołyki 118

reprezentację miały sery.    Chorizo oraz Iberico salami jak zwykle pokazały klasę. Od solonych migdałów nie sposób było się oderwać.    Drobne przekąski przygotowane przez restaurację Dwie Trzecie mediterranean fusion z produktów będących również w regularnej sprzedaży były doskonałe. Ale głównym powodem spotkania była prezentacja nowej selekcji win z Hiszpanii i Portugalii. Mieliśmy okazję spróbować 27 z nich

królestwo garów
Pyzy z mięsem 148

szkl · jajka 2 szt FARSZ: · cebula 1 szt · mięso mielone 0,5 kg · olej 1/4 szkl · sól · pieprz  Ciasto: Połowę ziemniaków gotujemy i mielimy. Resztę ziemniaków trzemy, odciskamy sok, odstawiamy, po czym zlewamy płyn. Skrobię dodajemy do ziemniaków. Łączymy z jajami, solą oraz mąką i zagniatamy. Farsz: Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oleju, następnie odstawiamy i przestudzamy. Dodajemy

Camilla w kuchni
Bigos z czerwonym winem 230

pieprz, ostra papryka, przyprawa do bigosu,  olej do smażenia Kapustę odciskamy ze soku (jeśli lubimy mniej kwaśne kapustę należy przepłukać), kroimy i przekładamy do dużego garnka. Marchewkę obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach i dokładamy do kapusty. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, zalewamy wrzątkiem do wysokości kapusty i wstawiamy na mały płomień. Gotujemy przez ok. godzinę

Pelusiowa Kuchnia
Kasza Jaglana z Cukinią, Ziarnami i Bakaliami Zapiekana w Piekarniku 182

mąk. Na różne zakwasy do pieczywa. Te przepisy wydają się oczywiste ze względu na tytuł książki, ale na czytelnika czeka miła niespodzianka, bo książka ma bogaty rozdział dotyczący wypieków tart, bułeczek, ciasteczek, babeczek i wszystkie z oryginalnych i zdrowych składników.  Jednym z takich przepisów jest właśnie ta kasza jaglana zapiekana z cukinią i bakaliami. W książce widnieje jako ciasto

Blondynka Gotuje