tarty - 13589 przepisów (strona:735/906)

Cukinie faszerowane potrawką z piersi kurczaka 178

grubych oczkach (trzeć paprykę od wewnętrznej strony tak aby skórka została ).                                                                     Dodać do patelni wymieszać, dodać ugotowany ryż i mięso z talerza w razie potrzeby doprawić

W królestwie smaków Beaty
Domowa kostka rosołowa z lubczykiem i oliwą z oliwek 196

ziela angielskiego - 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu - 6 łyżek oliwy z oliwek - 100 ml wody Sposób przygotowania 1. - Cebulę por posiekać (ja siekałam kolejno warzywa w malakserze  Można też trzeć na tarce ale dłużej schodzi ) - wlać na patelnię o grubym dnie olej  podusić  ebulę i por chwilkę - Dodać posiekaną marchewkę pietruszkę seler chwilę przesmażyć 2. - Wlać wodę

W królestwie smaków Beaty
Ciasto marchewkowe 242

polewę: 125g serka philadelphia 100g cukru pudru   sok z połowy limonki 1. M ieszamy wszystkie suche składniki. 2. Orzechy drobno siekamy,  ananasa kroimy w kostkę,  marchew trzemy na tarce na małych oczkach. 3. W  dzieży miksera ucieramy jajka z olejem, gdy wymieszają się na jednolita masę, dodajemy powoli (wcześniej wymieszane) suche składniki. N astępnie dosypujemy marchew

Perfect home life
Gołąbki z młodej kapusty 212

bulionu warzywnego Wykonanie: Kapustę parzymy w gotowanej wodzie, oddzielamy liście, odkładamy do wystudzenia. Ryż gotujemy na sypko studzimy. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na maśle. Marchewkę obieramy trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Do wystudzonego ryżu dodajemy mięso, podsmażoną cebulę, startą marchewkę przeciśnięty czosnek przez praskę oraz pokrojony koperek, przyprawiamy solą, pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Wyrobiony farsz nakładamy

kgwjanczewo
Drugie urodziny Wrocławskiego Bazaru Smakoszy 191

absolutny faworyt to yerba z karmelem i mlekiem - coś wspaniałego. Jak wiadomo, porządna filiżanka kawy nie może odbyć się bez deseru. Jak się później okazało - wybitnego. Zaserwowano nam doskonałą tartę z czekoladowym ganache i bitą śmietaną z jogurtu. Później przyszła kolej na ręcznie wyrabiane praliny - małe dzieła sztuki. Jako czekoladoholik z krwi i kości, czułem się prawdziwie ukontentowany. Podczas degustacji

Food Square
Moja wersja surówki Colesław 377

więcej zależy od smaku) Pęczek koperku 250g jogurtu greckiego light Sól, pieprz, ksylitol do przyprawienia Sposób przygotowania: Kapustę szatkujemy w robocie kuchennym lub ręcznie Cebulę kroimy w kostkę Marchewkę trzemy na średniej tarce lub też rozdrabniamy w robicie  Koperek siekamy Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i doprawiamy wg. Smaku (powinna być fajnie kwaskowa ;)  SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kotleciki z piersi kurczaka z serem 242

majonezu 3 łyżki mąki ziemniaczanej dowolna przyprawa do kurczaka lub po prostu sól i pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania Piersi myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę, ser trzemy na drobnej tarce do warzyw. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki, i najlepiej odstawiamy na godzinę do lodówki aby wszystko dobrze się przegryzło i lepiej nam się formowało kotleciki. Na rozgrzany tłuszcz

na moim stole...
Sałatka a'la colesław 419

łyżeczka soli 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka octu winnego Sposób przygotowania: Kapustę najlepiej poszatkować w robocie. Musi być bardzo drobno pocięta, wtedy jest najsmaczniejsza. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce. Cebulę drobno siekamy. Mieszamy wszystkie warzywa. Przygotowujemy sos. Majonez, mleko, sól, cukier, sok z cytryny, ocet dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Łączymy sos z warzywami, mieszamy i odstawiamy

na moim stole...
Tarta białkowa na bezach z malinami 133

wyjąc z formy i ułożyć na ozdobnym talerzu do góry dnem. Śnieżkę ubić z mlekiem według opisu na opakowaniu, wymieszać z owocami, nałożyć na przygotowane ciasto i kroić gotową tartę jak tort. Zamiast śnieżki możemy ubić śmietankę wysokoprocentową z cukrem pudrem

Tradycyjna Kuchnia
BABKA DROŻDŻOWA POMARAŃCZOWA Z KRUSZONKĄ 187

cukru waniliowego Przygotowanie: Kruszonka -   ze składników podanych wyrobić kruszonkę. Schłodzić w lodówce. Najlepiej zrobić ją dzień wcześniej, gdyż mamy pewność, iż będzie ona twarda i łatwiej nam będzie trzeć ciasto.  Ciasto drożdżowe - cukier i drożdże rozpuścić w mleku, wymieszać 5 łyżek mąki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż drożdże wyrosną. Pomarańcz sparzyć i za pomocą zestera zetrzeć

Ciastka - domowe słodkości
64. Zupa z botwinki - odchudzony, rodzinny przepis 225

jogurt do zabielenia, jajko na dno każdego talerza i posiekany koperek na wierzch Botwinkę dokładnie myjemy i usuwamy z żółknących liści i cienkich korzonków, siekamy wraz z listkami. Buraczek/buraczki trzemy na tarce o dużych oczkach. Posiekane listki i buraka dusimy na oleju kokosowym przez 5-10 minut. Do duszonej botwinki wlewamy wywar, zagotowujemy i doprawiamy solą, cukrem oraz sokiem

Be Fit Be Strong
Ja i Final konkursu na Mistrza Wolowiny 183

nerwy, nerwy i nerwy i czas na werdykt... Grzegorz Łapanowski opowiadał nam o trudach jakie musieli przejść, o wyborze, o ocenianiu, o kłótniach i punktacji i taaa daaaammm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miejsce trzecie za Goleń wołową duszoną w piwie z fenkułem, podaną z pieczonymi młodymi ziemniaczkami... JAAAAAAAAAAAA!!! po chwili podskoków i tańców radości, lekkie zdziwienie, żeby nie powiedzieć szok! Oto ja i moje

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zdrowe przekąski na podróż z dzieckiem 208

dużo szkód w samochodzie, to jeszcze jest szansa, że wepchniemy w nie coś zdrowego i pożywnego :) 1.   Suszone owoce Po pierwsze zdrowe, po drugie nie brudzi, po trzecie chrupie i wreszcie po czwarte zajmuje dziecko na dłuższą chwilę. Dziecko sobie sięga, chrupie, zajada i jest ogólnie zadowolone z życia. Jedyny minus to konieczność naszukania się owoców bez żadnych

Kolizje Smaków
Relacja z warsztatów dobrego smaku Monini 182

Monini postanowił skoncentrować się na produkcji oliwy z oliwek extra vergine, najwyższej jakości. Decyzja okazała się trafna i stanowiła klucz do rozwoju firmy w kolejnych latach. Obecnie firmą zarządza trzecie pokolenie rodziny Monini: Zefferino Francesco, który stoi na czele firmy i osobiście sprawuje kontrolę nad selekcją oliwy oraz Maria Flora, która zajmuje się wizerunkiem firmy. Szacunek dla tradycji, oryginalnej receptury

Smakowity Blog Kulinarny
Dwuwarstwowa sałatka z makaronem i buraczkiem 276

osolonym wrz ą tku, odcedzamy, przelewamy zimn ą wod ą , odstawiamy na kilka minut po czym mieszamy z ły ż k ą majonezu. Buraczki gotujemy, obieramy ze skórki, zimne trzemy na tarce jarzynowej, ogórka i cebulk ę drobno siekamy, ł ą czymy z buraczkami, doprawiamy do smaku sol ą i pieprzem, dodajemy majonez , mieszamy. W okr ą głych

Wanilia i Kardamon