jabłko (średniej wielkości) 1 jajko 5 łyżkek otrębów żytnich firmy Kupiec garść rodzynek 0,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki serka homogenizowanego Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach dodajemy pozostałe składniki i mieszamy (odstawiamy na kilka minut, żeby otręby spęczniały) rozgrzewamy teflonową patelnię, którą lekko przecieramy ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą z oliwek
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdziesiątkę ;) Składniki (około 8 kawałków): seler średniej wielkości 3 jajka 3 łyżeczki curry 0,5 łyżeczki soli szczypta pieprzu 3 pomidory z puszki Sposób przygotowania: Seler obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach pomidory kroimy w kostkę mieszamy ze sobą wszystkie składniki przekładamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia (chyba że użyjemy formy silikonowej) pieczemy w temp
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 3 łyżki kaszki manny firmy Kupiec (dobrze byłoby użyć kaszki razowej, ja niestety nigdzie nie mogę takiej znaleźć) Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, mieszamy z cynamonem na spód żaroodpornego naczynia wysypujemy 2 łyżki kaszki manny (wszystko zależy od wielkości naczynia, bo warstwa kaszki nie może być zbyt
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćżaroodpornego naczynia (delikatnie wysmarowanego oliwą z oliwek, żeby masa nam ładnie odeszła) wykładamy przygotowane ciasto, oklejamy nim spód i boki naczynia, zostawiając część na przykrycie góry Jabłko trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy cynamon (jeśli jabłko jest mało słodkie możemy dodać odrobinę miodu) wykładamy jabłko do naczynia, a górę wyklejamy resztą ciasta pieczemy w temp
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdodatku cukru (proszek) 0,5-1 łyżeczka cynamonu miód lub inne słodzidło (ja nie dodałam ponieważ jabłko było dość słodkie) porcja = jeden placek Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach ser rozduszamy widelcem mieszamy jabłko, ser, żółtka, otręby, budyń, cynamon, miód białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy delikatnie mieszając do pozostałej masy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwsypujemy do miski po trochu dodajemy wody i wyrabiamy ciasto aż stworzy jednolitą kulę ciasto wałkujemy na blacie osypanym mąką, aż będzie miało grubość około 1mm jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy ser, cynamon, rodzynki (opcjonalnie jakieś słodidło), mieszamy lepimy pierogi, ja użyłam specjalnego mechanizmu do pierogów ;) na każdy pierożek przypada około łyżki farszu tak przygotowane
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsię rozdrobniły, ale nie powstała mąka) dodajemy fruktozę i mieszamy na spód żaroodpornego naczynia wysypujemy warstwę płatków na to równomierne wykładamy maliny, następnie znów płatki owsiane jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach wykładamy jabłko jako kolejną warstwę, a na nie ponownie sypiemy płatki owsiane teraz wykładamy borówki i przykrywamy je resztą płatków polewamy górę równomiernie mlekiem (najlepiej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćlepiej ;] Składniki (porcja): 1 jabłko 1 marchewka 3 plastry ananasa (ja użyłam z puszki we własnym soku, dostępne tylko w netto) Sposób przygotowania: Jabłko i marchew obieramy i trzemy na tarce ananasa kroimy na mniejsze kawałki wszystko mieszamy możemy dodać odrobinę soku z ananasa SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkotlety smażymy z każdej strony, aż mięso nie będzie surowe (około 20-30 minut) buraki obieramy i kroimy na połowę gotujemy, aż będą miękkie następnie trzemy na tarce o dużych oczkach i doprawiamy (życzę w tym powodzenia;p) ser na kluski dokładnie rozgniatamy widelcem aż stworzy jednolitą całość (zrobi się z niego kulka jak z ciasta) dodajemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdosłodzenia, moje jabłko było na tyle słodkie, że już niczego nie dodawałam Sposób przygotowania: Jajka miksujemy na najwyższych obrotach przez około minutę ser rozduszamy widelcem jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach miksujemy ze sobą wszystkie składniki powstałą masę wykładamy do silikonowej formy lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsernik, dawno nie robiłam, ani nie jadłam sernika więc póki jeszcze miałam okazję i czas zabrałam się za pieczenie. Sernik intensywnie bananowy, niski, ponieważ zrobiłam go w formie na tartę, która jest przeogromna ;p Wypiek przetestowany przez moją mamę ;) hmm... co nowego u mnie? za tydzień o tej porze będę ostatecznie pakować najważniejszy dorobek życia, bo w niedzielę przenoszę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjogurtu naturalnego 1 średnia cukinia 1 łyżeczka ksylitolu firmy Oleofarm (jeżeli robimy wersję na słodko) lub sól i pieprz (kiedy wybieramy wersję na słono) Sposób przygotowania: Cukinię obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach i odciskamy możliwie najwięcej soku dodajemy pozostałe składniki i mieszamy smażymy (dość długo na jednej stronie zanim zaczniemy przewracać placki) na rozgrzanej teflonowej patelni
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćopcjonalnie jakieś bakalie (ja niestety nie miałam żadnych pod ręką, jeśli dodacie np. rodzynki wtedy dajcie mniej fruktozy, żeby ciastka nie wyszły za słodkie) Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy rozsmarowujemy ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia jeżeli chodzi o pieczenie tutaj nie podam konkretnie ile czasu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmałym ogniu, co jakiś czas mieszając przez około 20 minut odstawiamy mak na około godzinę odcedzamy mak do maku dodajemy ser, żółtka, miód, fruktozę, olejek, rodzynki jabłko obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach, dodajemy do masy makowej białka ubijamy na sztywno, dodajemy do maku delikatnie mieszając przekładamy masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćprzyprawy do piernika garść suszonej żurawiny (bądź rodzynek) dostępnych w sklepie BadaPak.pl 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki twarogu mielonego (użyłam Emilki 0%) Sposób przygotowania: Marchewkę obieramy i trzemy na małych oczkach dodajemy wszystkie pozostałe składniki (oprócz ksylitolu i białek), mieszamy a następnie odkładamy na chwilę żeby otręby spęczniały w tym czasie ubijamy białka z ksylitolem na sztywną pianę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość