rzeczy ;) obtaczamy go w przyprawie curry, soli i pieprzu, odstawiamy na około godzinkę do lodówki smażymy kurczaka na rozgrzanej teflonowej patelni, aż się ładnie zrumieni seler obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach por kroimy drobno mieszamy ze sobą seler, kurczaka, pokrojonego w kostkę ananasa, kukurydzę, majonez, jogurt wszystko przyprawiamy solą i pieprzem najlepiej smakuje na następny dzień
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżki mielonych otrębów szczypta sody mini garść rodzynek opcjonalnie miód do dosłodzenia (dla mnie jabłko, marchewka i rodzynki dały wystarczającą słodycz) Sposób przygotowania: Jabłko i marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach jajko roztrzepujemy widelcem mieszamy ze sobą wszystkie składniki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut (tutaj wytyczne podaję w ciemno, bo piekłam
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćskładniki do suchych składników dodajemy jajko i jogurt, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek) pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćbardzoo lubię cynamon) opcjonalnie coś do dosłodzenia, według mnie nie było potrzebne PORCJA = KALORYCZNOŚĆ CAŁOŚCI Sposób przygotowania: Jajka miksujemy przez około minutę na najwyższych obrotach marchewkę obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach do jajek dodajemy startą marchew oraz wszystkie pozostałe składniki, mieszamy placuszki smażymy (około łyżka ciasta na jeden placek) na teflonowej patelni (lekko przetartej olejem rzepakowym/przed każdym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćCentrum Sylwetki sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i wykładamy na sito, żeby się odsączyły z nadmiaru wody kurczaka kroimy w kostkę ser trzemy na tarce lub kroimy w drobną kostkę jajka ubijamy na najwyższych obrotach przez około minutę do jajek wrzucamy kurczaka, szparagi i ser, przyprawiamy solą i pieprzem przekładamy powstałą masę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćoraz gęsty jogurt do dekoracji Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w drobną kostkę, nacieramy solą, pieprzem i bazylią, wstawiamy na około godzinę do lodówki seler, marchew, pietruszkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach por kroimy w drobną kostkę tak przygotowane warzywa wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut dodajemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkawałki) do suchych składników dodajemy jajko i jogurt, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek), wierzch posypujemy sezamem pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsuchych składników dodajemy jajko i mleko, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek) cienka warstwa na spodzie foremek pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsklepie Skworcu.com.pl 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (polecam TOLE z Biedronki) sól, pieprz do smażenia odrobina oleju ryżowego firmy Oleofarm średnia cukinia Sposób przygotowania: Cukinię obieramy, a następnie trzemy na tarce o dużych oczka (jeśli jest bardzo soczysta odlewamy nadmiar soku) jajka miksujemy, następnie dodajemy cukinię i wszystkie pozostałe składniki (ser pleśniowy kroimy w drobną kostkę), mieszamy smażymy placki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćszklanki letniego mleka, ksylitol i drożdże mieszamy tak aby wszystko się rozpuściło odstawiamy masę w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły działać, na około 15 minut jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach do rozczynu drożdżowego dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy smażymy racuchy na teflonowej patelni, na małym ogniu, pod przykrywką, dość długo z każdej ze stron, żeby ciasto
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćowocowego Naturalna Spiżarnia 1/4 łyżeczki sody 140g naturalnego serka homogenizowanego garść rodzynek 1/2 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: Jajka miksujemy z serkiem dodajemy wszystkie pozostałe składniki (jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach) odstawiamy ciasto na kilka minut smażymy placki na teflonowej patelni, na małym ogniu, pod przykrywką, dość długo z każdej ze stron, żeby ciasto wewnątrz się
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjakiś czas mieszając przez około 20 minut odstawiamy mak na około godzinę odcedzamy mak do maku dodajemy ser, żółtka, miód, ksylitol, olejek, pokrojone orzechy, skrobię, rodzynki jabłko obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach, dodajemy do masy makowej białka ubijamy na sztywno, dodajemy do maku delikatnie mieszając przekładamy masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćCENTRUM SYLWETKI 20g ciemnej czekolady bez dodatku cukru 25g płynnego miodu 1/4 szklanki ciepłej wody cynamon Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie składniki (czekoladę siekamy drobno lub trzemy na tarce) z powstałej masy formujemy ciastka (słabo się kleją więc wymagają cierpliwości, choć mi poszło bez problemu, wykorzystałam średnią półokrągła miarkę) wykładamy ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpieczemy jeszcze 10 minut. Śmietanę miksujemy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan fixu. Następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy tylko do połączenia składników. Kremem smarujemy wystudzoną tartę. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki truskawki i orzechy arachidowe w karmelu. Całość zalewamy rozpuszczoną w szklance wrzątku i tężejąca galaretką
VioletoweKucharzeniepomysłu lub czasu na przygotowanie śniadania! Według badań Europejskiego Stowarzyszenia Soków Owocowych (AIJN) przeciętny Polak spożywa około 17,5 litra soków rocznie. Największą popularnością cieszy się sok pomarańczowy, warzywny, trzecie miejsce zajmuje sok jabłkowy, natomiast sok grejpfrutowy znalazł się na czwartym miejscu. Jeśli pijecie sok z butelki, czy z kartonu to sprawdzajcie jego skład, gdyż zgodnie z prawem sok powinien
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię