tarty - 13589 przepisów (strona:728/906)

Snikers 309

dzielimy na trzy części. Ciast rozwałkowujemy i wykładamy na dużą kwadratową lub prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dwa ciasta pieczemy  w 180 stopniach ok 30-35 min. Trzecie ciasto będzie z masą orzechową i również pieczemy w takiej samej temperaturze tylko trochę dłużej ok 40 min. Ciasta się studzą , a my przygotowujemy krem budyniowy. Budyń z cukrem mieszamy

W kuchennym oknie Ewy
Kruche ciasto ze śliwkami i bezą 601

uwielbiacie śliwki węgierki tak samo jak ja, to może również skusicie się na: Nutellę ze śliwek lub nalewkę śliwkową . A teraz póki co zapraszam do przeczytania przepisu na pyszną tartę ze śliwkami i bezą :) Kruche ciasto ze śliwkami i bezą – Składniki: Blaszka o wym. : 20x20cm Kruche ciasto: 130 g mąki pszennej tortowej szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku

Kulinarne Przeboje
OGÓRKI KISZONE 173

nasz urlop.   Najważniejsze są zdrowe i jędrne ogórki,najlepiej jeśli macie swoje jak ja lub kupujecie od kogoś  sprawdzonego,zaufanego.Druga sprawa to nieuszkodzone słoiki,dobre,niezardzewiałe zakrętki.Trzecie to przepis,po który zapraszam do mnie. Składniki: ogórki(dowolna ilość) czosnek korzeń chrzanu koperek liście z wiśni,porzeczki   Zalewa:   1 l wody łyżka soli kamiennej  Ogórki

Niespełnione zdolności kulinarne
Podpłomyki, tzatziki i faszerowane kapelusze pieczarek czyli przekąski dla każdego 212

również do mięs, frytek, kiedyś nawet zostałem poczęstowany tzatzikami zaserwowanymi jako dodatek do ryby i ryżu, tak więc dowolność i możliwości kombinowania są już zależna od Waszego podniebienia. Jako trzecie zaproponuję faszerowane kapelusze pieczarek. Tzatziki: 1 duży jogurt typu greckiego 2 ogórki 2 ząbki czosnku sól, pieprz  Podpłomyki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki żytniej (typ 2000) około

Kuba Gotuje
Sałatka jarzynowa 162

Jajka gotujemy na twardo.  Ogórki, jabłka obieramy ze skórki oraz wystudzone ziemniaki i marchewkę. Jajka obieramy ze skorupki. Wszystkie produkty kroimy w kosteczkę przekładamy do miski. Seler obieramy trzemy na tarce jarzynowej, mieszamy z musztardą.  Por kroimy w cieniutkie paseczki. Pietruszkę siekamy drobniutko, wszystko dodajemy do pokrojonych warzyw w misce, łącznie z groszkiem.   Przyprawiamy solą, cukrem

kgwjanczewo
PANCAKES DYNIOWE 275

Dyniowe pancakes na pierwsze jesienne śniadanie? No pewnie! Co nie wyklucza również opcji na drugie, trzecie i każde kolejne śniadanie jesieni. Również zimy, jeśli zapas musu dyniowego na to pozwoli. Na szczęście dynię… Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Zupa ogórkowa 205

ogniu. Gdy woda zacznie nam wrzeć zbieramy szumy i dodajemy pora, pietruszkę i 1 marchewkę (kroimy na większe kawałki) oraz przyprawy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy. Drugą marchewkę obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki i marchewkę dodajemy do zupy. Kiedy kurczak i warzywa będą miękkie wyciągamy je z zupy. Dodajemy ogórki kiszone starce na tarce o dużych oczkach

Kuchenne Wariacje
Proste ciasto ze śliwkami i kruszonką orzechową z nutą magicznej przyprawy 220

stopniowo 2 jajka. Przesiewamy przez sito mąkę pszenną. Wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodajemy na zmianę mąkę z proszkiem z mlekiem. Na koniec dodajemy przyprawę i sól. Formę na tartę (28 cm) smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Wykładamy ciasto z misy. Pokrojone na połówki śliwki kładziemy skórką do dołu na ciasto. Wszystkie składniki na kruszonkę wyrobić - rozcierać między palcami. Posypujemy

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Pasta Serowo-Jajeczna 214

łyżki mrożonego już posiekanego) 3 plastry cebuli 3 łyżeczki Jogurtu naturalnego ( ja dałam z probiotykiem) 1 łyżeczka majonezu Kieleckiego szczypta soli i  pieprzu  Sposób Przygotowania:   Jajka trę na grubych oczkach na tarce,  Ser , cebulę, ogórki kroję w drobną kostkę, Wsypuję szczypiorek,  Dodaję pieprz oraz sól,   Dodaję jogurt oraz majonez,  Całość dokładnie

Gotowanie Patki
MUFFINY ZE ŚLIWKAMI 190

masła, mąki, cukru pudru i cukru waniliowego wyrobić kruszonkę i włożyć do zamrażalnika. Najlepiej zrobić ją dzień wcześniej, gdyż mamy pewność, iż będzie ona twarda i łatwiej nam będzie trzeć ciasto. Śliwki - dokładnie umyć, osuszyć. Każdą przekroić na pół, usunąć pestkę i pokroić w drobną kostkę. Posypka - 2 łyżki cukru pudru z cynamonem przesiać. Ciasto - Przygotować dwie miski. Do jednej

Ciastka - domowe słodkości
Surówka z brukwi z suszoną żurawiną i nasionami chia 243

części pora - cebula dymka - garść suszonej żurawiny - nasiona chia - sok z cytryny - olej sezamowy - wino Mirin - różowa sól himalajska - świeżo mielony pieprz kolorowy     Obraną i umytą brukiew trzemy na tarce jarzynowej. Por kroimy w półkrążki, dodajemy do brukwi – lekko solimy, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny – odstawiamy na 10 minut. Dodajemy pokrojoną żurawinę i nasiona chia. Paprykę

mojewypiekiinietylko
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 203

wkładamy do lodówki na 45 minut. Możecie od razu zrobić kilka porcji i zamrozić –kruche ciasto lubi mrożenie, a to ciasto można wykorzystać i do słodkich, i do wytrawnych tart. Ciasto wyjmujemy z lodówki rozwałkowujemy na grubość 3-4mm, wycinamy z niego koło. Na wałku przenosimy do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy (średnica 25-27cm). Wyklejamy formę

Karo in the Kitchen
Żytnie ciasto na pierogi (wegańskie) 238

najważniejszy jest farsz. Ja uważam, że i jedno i drugie jest ważne, gdyż obydwa elementy muszą wzajemnie się uzupełniać, by wyszło z tego coś dobrego. Tak samo jest z tartami, jeżeli spód jest kiepski, a wypełnienie świetne, to niestety spód przyćmiewa wypełnienie i rezultat jest mierny. Wracając do pierogów, żeby były one idealne, należy również zadbać o to, by ciasto

Be Fit Be Strong
Najprostszy barszczyk czerwony z nutą pomarańczy (wegański) 268

pół i dorzucamy do garnka wraz z majerankiem i oregano, gotujemy ok. 20 minut. Po tym czasie dodajemy wyciśnięty sok z pomarańczy. Buraka, którego zostawiliśmy wcześniej, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy startego buraczka, mieszamy i pozostawiamy na chwilę (w ten sposób nasz barszczyk nabierze pięknego koloru). Serwujemy w miseczkach, uprzednio przecedzając zupkę

Be Fit Be Strong
Lekki, Dietetyczny Twarożek 237

Łyżki Jogurtu Naturalnego 0 %  Sposób Przygotowania:   • Serek wkładamy do miseczki a następnie rozdrabniamy widelcem na jednolitą masę  • Do serka dodajemy majonez i jogurt ,mieszamy  • Rzodkiewki trzemy na tarce o średnich oczkach(jak dla mnie rzecz gustu)  • Ogórki i Cebulę kroimy na małą kostkę  • Szczypiorek kroimy bardzo drobno  • Czosnek przecieramy przez praskę  • Wszystkie

Gotowanie Patki