pozwala. Zostawiam was ze zdjęciem i przepisem SKŁADNIKI: 100g tofu marchewka łyżka mielonego lnu 2 łyżki chia szałwii przyprawy: imbir, curry, pieprz ziołowy, słodka papryka, czarnuszka WYKONANIE: marchewkę obieramy- trzemy na tarce na najmniejszych oczkach startą marchewkę blendujemy z tofu i przyprawami- do uzyskania gładkiej konsystencji do zblendowanych składników dodajemy mielony len i chia całość przekładamy na papier do pieczenia
healthy dreamsdyniowy (zapiekanka dyniowo-twarogowa - moja alternatywna nazwa) SKŁADNIKI: 70g chudego twarogu 90g dyni białko jajka przyprawy: czarnuszka, pieprz ziołowy, curry, słodka papryka, chili 50g jogurtu naturalnego WYKONANIE: dynię trzemy na tarce na małych oczkach startą dynię blendujemy z białkiem, jogurtem i twarogiem do całości dodajemy przyprawy- całość mieszamy przekładamy do naczynia do zapiekania- pieczemy 30 min w 180 stopniach
healthy dreamstypu włoskiego + burak= niebo :D SKŁADNIKI: 80g sera włoskiego 100g obranego buraka 2 łodyżki szczypiorku 1 łyżeczka mielonego lnu przyprawy: czosnek granulowany, imbir mielony, pieprz ziołowy WYKONANIE: Buraczka trzemy na tarce startego buraka blendujmy z serem do zblendowanych składników dodajemy posiekany szczypiorek, len i przyprawy -całość mieszamy na papierze aluminiowym (można również użyć foremek aluminiowych), umieszczamy kuleczki zrobione
healthy dreamsostatnio wielką ochotę. SKŁADNIKI: ok 50g białej fasoli (suchej) 1/2 jabłka (u mnie dużego) łyżeczka cynamonu kopiata łyżeczka karobu łyżeczka mielonego lnu WYKONANIE: fasolkę gotujemy do miękkości, jabłko trzemy na tarce całość razem blendujemy, dodajemy cynamon, karob i len, po czym dokładnie mieszamy na papierze do pieczenia układamy po łyżce ciasta formując placuszki pieczemy 25 min w 180 stopniach
healthy dreamspłatków orkiszowych łyżka nasion chia 1/4 szklanki mleka roślinnego 10g drożdży 2 suszone śliwki łyżeczka cynamonu łyżeczka soku z cytryny 6 łyżek mleka kokosowego ok 30g tofu WYKONANIE: marchewkę trzemy na malutkich oczkach, płatki mielimy na mąkę, śliwki kroimy w plasterki, drożdże rozpuszczamy w mleku- wszystko razem mieszamy do zmieszanych składników dodajemy cynamon i nasiona chia- dokładnie mieszamy, przykrywamy
healthy dreamsłyżka mielonego ostropestu 2 łyżki tahini kawałek awokado garść szpinaku przyprawy: curry, słodka papryka, pieprz ziołowy, czarnuszka, chili, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory z oregano i chili WYKONANIE: dynię trzemy na małych oczkach, następnie blendujemy z tofu i okarą całość mieszamy z ostropestem, tahini i przyprawami ciasto przekładamy na papier do pieczenia- pieczemy w 190 stopniach przez 30 min podajemy
healthy dreamsdługo SKŁADNIKI: 2 marchewki kawałek selera, pietruszki ziele angielskie liść laurowy 5 łyżek czerwonej soczewicy kawałek świeżego imbiru (ok 1cm) przyprawy: curry, chili 500 ml wody WYKONANIE: imbir trzemy na tarce, marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w kostkę do gotującej się wody wrzucamy marchewkę, seler, soczewicę, ziele angielskie, liść laurowy i pietruszkę- gotujemy ok 15 min z ugotowanych składników
healthy dreamssię bez większych komplikacji? Mimo niemiłych incydentów, mój piątek trzynastego był idealny. SKŁADNIKI: ok 100g obranego topinamburu banan 2 białka jajka łyżka syropu daktylowego/z agawy kiwi WYKONANIE: topinambur obieramy, trzemy na tarce na małych oczkach starty topinambur blendujemy z bananem białko ubijamy i dodajemy wraz z syropem do zblendowanych składników- mieszamy Całość pieczemy w 180 stopniach
healthy dreamsmlekiem na gładką masę do zblendowanych składników dodajemy mąkę, nasiona chia - całość dokładnie mieszamy ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, odkładamy do lodówki do stężenia jabłko trzemy na malutkich oczkach, po czym mieszamy je z rozmarynem i cynamonem gotową babkę podajemy polaną musem jabłkowym (opcjonalnie posypaną wiórkami kokosowymi) Metamorfoza dokonana, pożegnałam się z białymi włoskami. Raz się żyje
healthy dreamsserek wiejski (opakowanie 150g) 1/2 małego buraczka 3 łyżki naturalnego jogurtu 4 łyżki płatków owsianych 2 garści malin garść migdałów garść jagód goji opcjonalnie słodzik WYKONANIE: buraczka obieramy i trzemy na tarce, na małych oczkach serek wiejski odcedzamy, blendujemy z buraczkiem zblendowane składniki mieszamy z malinami, płatami, migdałami, jagodami i jogurtem całość przekładamy do formy do pieczenia pieczemy
healthy dreamswierzących w jej istnienie :3 SKŁADNIKI: 60g fasoli jaś (ugotowanej) 4 łyżki ciecierzycy (ugotowanej) 2 świeże daktyle/suszone 2 jabłka 2 łyżeczki cynamonu łyżeczka agaru szklanka wody WYKONANIE: Jabłka obieramy, trzemy na tarce fasolę, ciecierzycę, daktyle*, jabłka blendujemy na masę szklankę wody przelawamy do garnuszka i gotujemy- do gotującej się wody dodajemy cynamon i agar- dokładnie mieszamy i gotujemy
healthy dreamsnależy to robić? Nie jestem obeznana w tym temacie. SKŁADNIKI: marchewka banan 2 łyżki nasion chia 4 łyżki płatków jęczmiennych 1/2 szklanki mleka sojowego łyżeczka cynamonu WYKONANIE: marchewkę obieramy, trzemy na tarce na małych oczkach startą marchewkę blendujemy z bananem (zostawiamy kawałek banana do ozdoby) płatki jęczmienne mielimy na mąkę do zblendowanych składników dodajemy mleko, płatki, nasiona chia i cynamon
healthy dreamsłyżeczka czarnuszki przyprawy: pieprz ziołowy WYKONANIE: mąkę mieszamy z wodą, dokładnie ugniatamy, przekładamy na blat i wałkujemy z rozwałkowanego ciasta wycinamy szklanką okrągłe placuszki cieciorkę blendujemy, marchewkę oraz imbir trzemy na tarce na małych oczkach zblendowaną cieciorkę mieszamy ze startą marchewką, imbirem i przyprawami nadziewamy każdy placuszek (łyżeczka nadzienia), zalepiamy rogi, formujemy pierogi pierożki wrzucamy do gotującej się wody, gotujemy
healthy dreamsszykował się na jutrzejszą, sylwestrową noc? SKŁANIKI: 100g tofu duża marchewka łyżka agaru szklanka wody łyżeczka cynamonu dwie garści rozynek łyżeczka karobu łyżeczka masła orzechowego WKONANIE: Marchewkę obieramy, trzemy na tarce na małych oczkach. startą marchewkę blendujemy z tofu szklankę wody gotujemy,dodajemy agar (energicznie mieszamy i gotujemy ok 3 min) agar z cynamonem dodajemy do zblendowanych składników, ponownie
healthy dreamsszatkujemy grzyby na drobniutkie kawałeczki soczewicę gotujemy ok 15 min, po czym dokładnie odcedzamy soczewicę mieszamy z grzybami, cebulką i przyprawami- nadziewamy każdy naleśnik, po czym zwijamy marchewkę obieramy, trzemy na tarce i wypełniamy nią żaroodporne naczynie, następnie układamy krokiety, posypujemy je sezamem i polewamy sosem sojowym pieczemy w 175 stopniach przez
healthy dreams