przepis natknęłam się jakiś czas temu w internecie. Od razu wiedziałam, że upiekę to ciasto, gdyż zawiera wszystko co lubię: sernik, makowiec, ciasto drożdżowe i oczywiście duuużo kruszonki :) Ciasto jest bardzo łatwe do zrobienie, wymaga jedynie poświęcenia mu czasu ;) Rodzinka wcinała aż miło. Kołocz najlepiej smakuje z kubkiem mleka lub filiżanką kawy. Ciasto drożdżowe: 400 g mąki pszennej
Smakołyki AsiNasze urodzinowe ciasto wygląda tak! I chyba nikogo nie dziwi, że jest to sernik 😋 Przy takim ciachu człowiekowi nawet nie smutno, że coraz więcej lat na liczniku 😅Bardzo dziękujemy za wszystkie życzenia ❤️ Składniki (24cmx24cm): -1kg sera sernikowego (gęsty i zwarty np. Piątnica czy Wieluń*) -4 średnie jajka -30g proszku budyniowego śmietankowego (1 opakowanie) -120g ksylitolu -opakowanie(...)herbatników kakaowych -ok. 200g kremu czekoladowo-orzechowego (u nas Nutwist ❤️) *Ważne❗️ Jeśli masz nieco rzadki ser to masa sernikowa będzie bardziej mieć strukturę budyniu a nie sernika. 1. Do miski wrzuć ser, jajka, ksylitol, oraz budyń i całość zmiksuj. 2. Masę serową zagotuj w garnku (wybierz garnek z nieprzywierającą powierzchnią) cały czas mieszając aż masa zacznie gęstnieć. 3.Przedziel masę
Candy PandasCześć, zapraszam Was dziś na rewelacyjne ciasto z rabarbarem. Sezon na rabarbar w pełni, więc takie ciasto jest jak najbardziej na czasie. Jest to ciasto śmietanowe, smakuje ono jak sernik ale nie używamy do niego sera. Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast z rabarbarem. Robi się je łatwo i przyjemnie. Zapraszam też na film
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuMogłabym jeść serniki codziennie :) Ten serniczek na zimno jest cudowny lekki, na pewno Wam zasmakuje :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldMogłabym jeść serniki codziennie :) Ten serniczek na zimno jest cudowny lekki, na pewno Wam zasmakuje :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldMasę odstawić do przestudzenia. Pozostałą śmietankę ubić, ale nie na całkiem sztywno, tak na 3/4. Dodać ją w kilku turach do masy ajerkoniakowej, delikatnie mieszając szpatułką. Masę wylać na sernik z żelką i wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Gotowy deser uwolnić z obręczy tortownicy i dowolnie udekorować. U mnie dekoracja z wiórków czekoladowych
Opowieści z piekarnikamimo to cieszymy się spokojem. Pogoda oraz pyszne jedzonko całkiem przyjemnie poprawia humorki, więc podrzucamy tutaj przepis na coś słodkiego 😉 Stworzyłyśmy tort, który łączy w sobie vibe sernika i makowca. Świetnie sprawdzi się na różne okazje 😍 Składniki (śr: 20cm): Kakaowy biszkopt -5 jajek -80g mąki ryżowej -40g skrobi ziemniaczanej -40g gorzkiego kakao(...)ksylitolu -szczypta soli Krem sernikowo-makowy -60g maku mielonego -200ml mleka -ok 750g sera mielonego na serniki -4 jajka -100g ksylitolu -100g orzechów włoskich -3 płaskie łyżki budyniu waniliowego/śmietankowego Dodatkowo do ozdoby -kilka kostek deserowej czekolady -migdały w płatkach -migdały prażone solone -orzechy włoskie KAKAOWY BISZKOPT 1.Białka oddzielić od żółtek i ubić
Candy Pandascytryny i otartą skórkę z cytryny, ubijamy mikserem przez chwilę do uzyskania jednolitej masy i napowietrzenia jej. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i tężejącą masę wykładamy na gofry w tortownicy. Przykrywamy sernik goframi i posypujemy cukrem pudrem
Gotowanie jest łatweWielkanocna z Bakaliami Składniki – powinny być w temperaturze pokojowej: 6 żółtek 250ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 220g cukru pudru 1kg twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony (twaróg gotowy na sernik) 200g masła w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 50g posiekanych orzechów włoskich 100g rodzynek 50g pokrojonych, suszonych moreli
Mała Cukierenkanajwyższa pora na wybranie przepisu na Menu na Wielkanoc . Na Wielkanoc oprócz całej masy faszerowanych jajek , pasztetów , nie może zabraknąć ciast. Obowiązkowymi wypiekami w wielu polskich domach są mazurki , serniki i babki wielkanocne . z całej gamy babeczek, bab i babek wielkanocnych. Dzisiejsza propozycja to pachnąca cytrynami babka, która jest ciastem idealnie pasującym na Wielkanoc i nie tylko, wielokrotnie piekłam(...)zwykłe ciasto do kawy. Taka babka cytrynową może być pieczona przez cały rok, a nie tylko od święta. Jest szybka, tania i bardzo prosta do przygotowania. Obok mazurka i sernika, ta babka z dodatkiem soku i skórki z cytryny często pojawia się u mnie na wielkanocnym stole zamiennie z innymi babkami. Składniki na tortownicę z kominkiem: 2 szklanki* mąki pszennej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmąki 1 kostka margaryny 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 5 łyżek śmietany 1 żółtko 2 łyżeczki proszku do pieczenia ser: 4 jajka 1 kg sera … Czytaj dalej Sernik Babci Marysi
czarrna od kuchnitutaj fajnie także kruchy spód. Aby herbatniki nie wypłynęły nam na górę przy wlewaniu na nie ciasta (masa serowa jest rzadka) polecam zanurzyć każdy w odrobinie mleka. Sernik nie jest mocno słodki, więc super sprawdzi się tu polewa np. czekoladowa, która jednocześnie pięknie ozdobi nam ciacho 😍 Ja nie przepadam za lukrami i polewami, dlatego większość moich ciast
Walijskie Pichcenieu0107 w niej czekolad\u0119.\r","Odstaw rondelek z ognia. Poczeka\u0107 a\u017c przestygnie. Wyla\u0107 na wierzch galaretek."],"recipeYield":"ok 16","keywords":"bez pieczenia,czekolada,galaretka,serniczki,sernik"} Drukuj Mini serniczki z galaretką Porcje: ok 16 Składniki: 400 ml sera twarogowego z wiaderka, pół szklanki śmietanki 30%, cukier waniliowy, 2 łyżki żelatyny, 1 galaretka owocowa
Bardzo Gruby SmokProponuję dziś przepis na pyszny i szybki serniczek o kremowej konsystencji , który najlepiej smakuje pierwszego dnia, na świeżo, bez schładzania . Jest mięciutki i delikatny , rozpływa się
Kawa z mlekiemwielkie A, ale mam swoje preferencje. Fotografią zainteresowałam się na potrzeby robienia zdjęć dla mojego Raju dla Podniebienia. Odkryłam, jak wdzięcznym obiektem fotografowania mogą być moje ukochane ciasta – serniki i to dało początek mojej fotografii kulinarnej. Uwielbiam zdjęcia niepozowane, robione w ruchu, z zaskoczenia. Nie szukam obiektów do fotografii, fotografuję po prostu to, co mi się podoba(...)właśnie ugotowałam czy upiekłam. Lubię dobieranie drobiazgów do zdjęcia, komponowanie kolorystyki. To dlatego parca nad zdjęciami do mojej książki przyniosła mi tak wiele radości! Chciałam uchwycić każdy z serników w innym ujęciu, w innym plenerze. Indyk z jabłkami i żurawiną z kaszą jaglaną i masłem szałwiowym Dziś bardzo często mam swój aparat przy sobie, bo nie wiem, kiedy będzie potrzebny
Raj dla Podniebienia