sernik - 18989 przepisów (strona:704/1266)

SERNIK DYNIOWY. 217

dobra passa. Sernik ma piękny kolor, jest niebywale delikatny. Spód wyszedł niczym kakaowa chmurka, kruszonka jest smakowicie chrupiąca, a serowy środek rozpływa się w ustach. Prawdziwa poezja! SERNIK DYNIOWY. ciasto: kostka margaryny 2,5 szklanki mąki 3 łyżeczki gorzkiego kakao 2 jajka 1 żółtko szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowo-dyniowa: 1 kg białego twarogu

W kuchni Karmel-itki
Sernik z żurawiną i białą czekoladą 216

jednym jajku, miksując dokładnie po każdym. Do masy wmieszać ok. 120 g żurawiny i wylać ją na przygotowany spód, na wierzch wysypać resztę żurawiny. Piec w kąpieli wodnej. Sernik(...)wstawić na środkowy poziom. Piec w 180°C 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140°C i piec kolejne 50 minut. Jeśli weźmiecie mniejszą blaszkę, należy skrócić czas pieczenia. Sernik jest gotowy, gdy boki odchodzą od blaszki, a środek sprężynuje. Studzić w uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu włożyć na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Fałszywy "Sernik na Zimno", czyli deser grysikowy! 271

macie pojęcia ile osób nabrało się na ten Fałszywy "Sernik"! Każdy kto próbował myślał, że zjada sernik na zimno z truskawkami, nawet mój podejrzliwy syn zjadł nie domyślając się, że tak naprawdę zjada kaszę mannę, której zarzekał się, że nigdy nie zje! Trzeba to sprawdzić! Przepis z jednego z moich ulubionych blogów  Moje Wypieki .  Składniki

Blondynka Gotuje
Sernik puszysty 5962

sernik wg. przepisu Małgorzaty Caprari z książki "Robimy imieniny ". Bardzo zachęcam do wypróbowania przepisu na świąteczne stoły. Goście będą zachwyceni :) Ciasto na blachę 28x40 Temp. pieczenia 160 C - sernik Temp. pieczenia  160 C - spód Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki margaryny ( 125 g ) 1 łyżeczka

Słodkości i nie tylko
Sernik marmurkowy z mlekiem skondensowanym 601

Szukałam , szukałam i znalazłam przepis na pyszny sernik z dodatkiem mleka skondensowanego. Smak jest zachwycający i nie za słodki gdyż dodatkiem jest gorzka czekolada .Wygląd ciasta też jest nie powtarzalny, obkrążony wafelkami .Spód ciasta jest niezwykle czekoladowy a nadzienie serowe mięciutkie , rozpływające się w ustach . Przepis znalazłam w gazecie dla pań :) F oremka : średnica(...)odkładamy. Połowę pozostałej masy wylewamy na jeden krążęk ciasta, przykrywamy drugim i polewamy reszta masy. Pieczemy godzinę 1 temp. 150 C Ciasto studzimy i przekładamy do większej formy. Między sernikiem a ściankami formy umieszczamy wafelki. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy wierzch sernika i pozostałą masą (1/4 szkl. )tworząc efekt marmurku. Po czym schładzamy

Słodkości i nie tylko
Sernik z malinami 196

Postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na ten pyszny sernik, idealny do kawy. Składniki: - 25 dag malin świeżych bądź mrożonych Ciasto: - 1/2 kostki masła - 1 i 1/3 szklanki mąki - 3 łyżki cukru - 1 żółtko - 2 łyżki zimnej wody Masa serowa: - 6 jajek - 2/3 szklanki cukru - 1 budyń waniliowy - 1/2 kostki stopionego masła - 50 dag mielonego twarożku - 2 torebki cukru(...)masło oraz pianę ubitą z 6 białek z cukrem. Delikatne wszystko mieszamy i wylewamy na ciasto. Posypujemy malinami. Pieczemy 45 minut w temperaturze 175 C. Po 30 minutach smarujemy sernik przygotowaną bezą i pieczemy pozostałe 15 minut. Dzisiaj chciałam Wam polecić małego pomocnika jakim jest obieraczka do skórek. Do tej pory skórki zcierałam raczej na tarce, ale często skrobałam

Zainspirowana w kuchni
Sernik z kajmakiem i Snickersami 9136

Post Sernik z kajmakiem i Snickersami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. Snickers, sernik, przepis

Kulinarne Przeboje
Sernik z galaretka i owocami lata 267

Uwielbiam lato! Te owoce letnie, piękna pogoda i lekkie kwaskawe ciasta z galaretką. Dziś zapraszam Was na pyszny sernik z galaretką i owocami lata :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sernik idealny 549

Tradycyjny sernik idealny - przepis rodzinny, sprawdzany od wielu już lat. Ciasto jest soczyste, bardzo wyczuwalny twaróg, a nie jakieś tam serki homogenizowane. Polecam! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sernik idealny 549

Tradycyjny sernik idealny - przepis rodzinny, sprawdzany od wielu już lat. Ciasto jest soczyste, bardzo wyczuwalny twaróg, a nie jakieś tam serki homogenizowane. Polecam! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Dyniofii – ciacho bez pieczenia 177

gorącym musem z dyni i odstawiamy do przestygnięcia . Lekko przestudzony mus z ciastkami wstawiamy na około godzinkę do lodówki ,żeby stężał . Po tym czasie , wyjmujemy . W wysokim naczyniu, przygotowujemy sernik na zimno, według przepisu z opakowania i wylewamy na mus , ponownie rozprowadzając warstwą po całości . Wstawiamy do lodówki do stężenia . Na samym końcu, pokrywamy galaretką ( przygotowaną według przepisu

Ogrodnik w podróży
Jogurtowy sernik jagodowy na zimno 290

przechadza się między straganami i kupiłby wszystko... Dziś padło na jagody. Oto niezbyt słodki jogurtowy sernik jagodowy na zimno.  Inspiracja   Moje wypieki . Jeśli przygotujesz ten jagodowy sernik, zrób zdjęcie,  zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Proporcje na tortownicę(...)całkowicie nie ścięła. Masę wykładamy do tortownicy i wyrównujemy. Wkładamy do lodówki do całkowego stężenia. Składniki masy jagodowej dokładnie miksujemy i rozsmarowujemy na wierzchu sernika

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno w kolorach lata 409

bardzo kolorową, mocno owocową i pyszną propozycję na deser: sernik na zimno w kolorach lata. A te kolory lata to maliny i borówki amerykańskie. I na dodatek sernik jest dziecinnie łatwy do wykonania.  Jeszcze jedna uwaga, trochę się poleniłam i nie przetarłam malin po zmiksowaniu. To nie był dobry pomysł, bo niestety(...)lenili. Inspiracja Gzik i pyry . Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Sernik na zimno w kolorach lata Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Czas przygotowania 4 godziny Składniki Spód sernika: 130 g ciastek owsianych 70 g rozpuszczonego masła 40 g płatków

Kulinarne przygody Gatity
Czysty sernik 283

bakalii, bez udziwnień, kruchych spodów, galaretek, no i oczywiście bez proszku do pieczenia. Ale co się działo w piekarniku, to moje. Zawsze, ale to zawsze wykorzystujcie przy tym serniku papier do pieczenia do podwyższenia boków foremki. Jeśli tego nie zrobicie, to czeka Was wieczór perfekcyjnej pani domu z głową w piecu.   Będąc świeżo upieczoną mamą nie da się mieć(...)ciasta wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Boki również wyłożyć papierem, tak aby dzięki niemu podwyższyć brzeg formy dwukrotnie. 8. Przelać ciasto do wysokości takiej, jakiej ma być finalny sernik. 9. Piec 50 minut w temperaturze 160 C i ok 15 minut w 180 C. Wyłączyć piec, ale go nie otwierać. Niech ciasto będzie tam tak długo aż ostygnie

Matka Żywicielka
Tęczowy sernik na zimno 210

chłodnym... Nasza propozycja to tęczowy sernik na zimno. Bardzo prosty w zrobieniu, efektowny w wyglądzie i wspaniały w smaku. Tęczowy, gdyż poszczególne warstwy ubarwiłyśmy barnikami spożywczymi, dzięki czemu sernik jest niezwykle kolorowy. Nic tylko zajadać! Przygotowanie: około 4h (pracy przy serniku jest niewiele, długie są natomiast momenty oczekiwania aż poszczególne warstwy stężeją) Ilość porcji: ok. 12 Składniki: 1500g(...)serka homogenizowanego 500g twarogu chudego 20 łyżeczek żelatyny (ok 60g) 180g cukru pudru Wrzątek Barwniki spożywcze Wafle lub herbatniki Waflem lub herbatnikami wykładamy dno tortownicy. Przygotowujemy pierwszą warstwę sernika: Do szklanki wlewamy około 1/3 wrzątku i wrzucamy 4 łyżeczki żelatyny. Odstawimy by trochę ostygło. Do miski wkładamy 300g serka homogenizowanego, 100g twarogu chudego, 3 łyżki cukru pudru i nieco przestudzoną

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania