stare, sprawdzone przepisy na ciasta, które zawsze się udają. Ten piernik robiłam wcześniej z masą grysikową, tym razem jest to masa serowa czyli gotowany sernik. Wyszło przepysznie, a dodatek przysmażonych na maśle wiórek kokosowych postawił przysłowiową kropkę nad „i”. Składniki: Piernik ? 3 jajka ? 1/3 szklanki cukru ? 1,5 szklanki mąki pszennej ? 1/2 szklanki oleju ? 1/2 szklanki miodu
To co kochamZostały mi w lodówce resztki różnych białych serów, a ze starego zeszytu kusił mnie słony sernik do upieczenia. Jest to bardzo ciekawe rozwiązanie na niesłodką tartę serową. Spód z mąki żytnej i razowej z dodatkiem kminku i czarnuszki, a farsz serowy zawiera duszone pory, ser żółty, szynkę i zioła. Idealny z dodatkiem gęstego jogurtu. Składniki: Spód ? 150 g mąki
To co kochamOdkąd pamietam specjalistką od Snikersa w naszej rodzinie była siostra Anya, a drugim jej ciastem popisowym był sernik z brzoskwiniami. Druga siostra Ula specjalizowała się w pychotce i wuzetce, brat Adam w serniku i szarlotce na kruchym cieście, a mama w makowcu z masą kawową. Moja specjalność to cappucino i śniegowiec. Każdego roku na święta wszyscy piekli swoje ulubione
To co kochamdelikatnie masę serową, wyrównujemy *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150’C i pieczemy przez 70 minut *** *** Polewa śmietankowa. Śmietanę mieszamy dokładnie z cukrem pudrem *** *** Całość wylewamy na gorący sernik. Wstawiamy ponownie do piekarnika, podkręcamy temperaturę do 170’C i pieczemy jeszcze przez 10 minut *** *** Kroimy po całkowitym wystudzeniu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych
Blog z ApetytemDzisiaj proponuję przepis na pyszny, delikatny sernik Oreo bez pieczenia, na ciasteczkowym spodzie - złożony z dwóch puszystych warstw, wzbogacony dodatkowo mięciutkim, czekoladowym ganache na spodzie. Idealna propozycja do popołudniowej kawki. Składniki na ciasteczkowy spód: 22 ciasteczka Oreo 60 g stopionego masła Czekoladowy ganache: ½ szklanki śmietany kremówki 36% 70 g czekolady mlecznej 70 g czekolady gorzkiej
Świat CiastaZatęskniłam za sernikiem na zimno. Uświadomiłam to sobie w cukierni, w której większość wypieków na miano klasyków zasługuje. Sernik na zimno na swym stałym miejscu, w szklanej witrynie, tym razem uwieńczony galaretką w odcieniu zieleni soczystej. Nie oparłam się tej zieleni. Rozwiązując nieskutecznie dylemat - kiwi czy agrest, rozwiązałam problem inspiracji na ciasto urodzinowe. Dla konesera smaków znanych
Kronika PiekarnikaCiasta bez pieczenia to przepisy, które możemy przygotować w bardzo prosty sposób i nie wymagają one piekarnika. Tego typu ciasta robi się dość prosto i szybko. Chyba klasykiem jest sernik bez pieczenia na herbatnikach, ale nie można zapominać również o kultowym cieście jakim jest ciasto 3 Bit. Galaretkowiec składniki Galaretki o smaku cytrynowym będziemy łączyli ze śmietaną, wiec zależy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!się z latem niż zimą, ale skoro nawet o tej porze roku można dostać jagody, pora roku nie ma znaczenia jeśli chodzi o pyszny deser. Dzisiaj na tapecie kremowy sernik o smaku limonki i jagód. LIMONKOWO - JAGODOWA KOSTKA
Bon appetit mon amieJedno z moich ulubionych ciast, czyli sernik - znaczy skyrnik! Z dodatkiem galaretek owocowych od Bob Snail to niebo w gębie! Składniki: Kruche ciasto 50 g mąki ryżowej 25 g cukru kokosowego 25 g oleju kokosowego Masa serowa 2 jaja 30 g cukru kokosowego 200 g skyru naturalnego 120 g banana bez skóry 40 g skrobi ziemniaczanej
Truskawkowa Fiestasera dawno nie jadłam. Aha jeszcze jest równy jak stół, nie opada, jest niezbyt słodki, skórki pomarańczowe wzbogacają smak, korzenny spód powala na kolana a żurawina robi tak, że sernik jest wyjątkowy i jedyny. Przepis zawdzięczam @queenteacher_ czyli Kasi. Polecam serdecznie i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSernik z dodatkiem mascarpone na spodzie makowym. Na wierzchu frużelina wiśniowa. Białka do masy makowej ubić na sztywną pianę. Następnie dodać do nich żółtka i ubijać przez kolejne 2 minuty
Bulliozaczynamy piec bez mleka, zbóż, jajek, orzechów i innych popularnych alergenów, to najczęściej sięgamy po proste ciasta. Sernik, torty i podobne wypieki wymagają nieco więcej wprawy. Całe szczęście jest bardzo prosty spód do ciasta, który uda się każdemu. Oto spód do ciasta bez glutenu (bez żadnych zbóż), nabiału (laktozy ani kazeiny), orzechów i jajek. Zaskakująco smaczny i nie taki(...)spód do ciasta „na zimno”, czyli bez pieczenia, to sam spód upiecz przez 12-18 minut. Jeśli będziesz go potem jeszcze raz piec (np. do sernika), to podpiecz go tylko 8-12 minut. Prawda, że proste? Jeśli dobrze tolerujesz pokarmy mleczne, to możesz olej kokosowy zastąpić masłem – ciasto będzie jeszcze smaczniejsze! Ze względu na mąkę/skrobi
PaleoSMAKBardzo smaczny sernik z dodatkiem różnych smakowo czekolad. Dla łasuchów czekolady i sera to ciasto jest idealne, polecam przepis. SKŁADNIKI : 1 poakowanie ciastek owsianych 210 g 50 g masła 200 g czekolady białej+ 100 ml mleka po 50 g czekolady deserowej i czekolady mlecznej 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru ( można dodać mniej
Kulinarne Fantazje Marioli