poczekać aż stężeje ;) ok 400 g herbatników kakaowych ok 400 g herbatników jasnych puszka kajmaku (400 g) Masa serowa: 200 ml zimnej śmietanki 30% 1 kg sera na serniki z wiaderka ok 1/2 szkl cukru pudru kilka kropel ekstraktu waniliowego 2,5 łyżki żelatyny 1/3 szkl mleka 2 galaretki malinowe ok 400g malin Galaretki malinowe rozpuścić w 700ml gorącej
Smakołyki AsiPierwszy raz na szybko robiłam zdjęcia bo ten serniczek jak szybko się robi, tak szybko zniknął ze stołu. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPierwszy raz na szybko robiłam zdjęcia bo ten serniczek jak szybko się robi, tak szybko zniknął ze stołu. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSernik bez dodatku mąki o bardzo prostym składzie. Słodzony ksylitolem. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Cytrynę sparzyć wrzątkiem. Zetrzeć z niej skórkę. Oddzieli
BullioRozpływa się w ustach....Mega kremowy pieczony sernik do tego śmietankowo-malinowa pianka... w tym cieście można się zakochać! Nie będę pisać nic więcej bo musicie spróbować. Pięknie wygląda a jeszcze lepiej smakuje, polecam gorąco
Swojskie jedzonkoSkładniki: ciasto: jajka 4 sztuki "L", cukier 1/2 szklanki, palma 12,5 dag miękka, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kakao 3 łyżki sernik: jajka 3 sztuki "L", budyń waniliowy 1 opakowanie, jogurt gęsty naturalny 380 gram, twaróg śmietankowy tłusty 50 dag, cukier 3/4 szklanki, borówki 300 gram, cukier puder- do posypania Wszystkie składniki temperatura
W Mojej Kuchni Lubięciasto odmieniło moje życie! Ma ono sporą zawartość białka a małą ilość węglowodanów i kalorii (dodatkowo jest bezglutenowe). Wilgotne w konsystencji, odrobinę przypominające sernik (właściwie niektórym udało się go nazwać sernikiem). Można go podawać z polewą lub ją pominąć jeżeli chcemy aby ciasto dłużej postało na zewnątrz. Składniki: 8 jajek 90g mąki kokosowej (może też być mąka kokosowa wymieszana
Mohiellaciągle mieszając. Budyń mieszamy z mlekiem i dodajemy do masy. Ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia . Gotujemy ok 3 min, gorącą masą Gofry układamy na dnie formy. Wylewamy sernik , równamy powierzchnię i układamy gofry na górze lekko przyciskając. Dekorujemy po sastygnięciu , posypką , cukrem pudrem lub polewą czekoladową
Gotowanie jest łatwewielkie A, ale mam swoje preferencje. Fotografią zainteresowałam się na potrzeby robienia zdjęć dla mojego Raju dla Podniebienia. Odkryłam, jak wdzięcznym obiektem fotografowania mogą być moje ukochane ciasta – serniki i to dało początek mojej fotografii kulinarnej. Uwielbiam zdjęcia niepozowane, robione w ruchu, z zaskoczenia. Nie szukam obiektów do fotografii, fotografuję po prostu to, co mi się podoba(...)właśnie ugotowałam czy upiekłam. Lubię dobieranie drobiazgów do zdjęcia, komponowanie kolorystyki. To dlatego parca nad zdjęciami do mojej książki przyniosła mi tak wiele radości! Chciałam uchwycić każdy z serników w innym ujęciu, w innym plenerze. Indyk z jabłkami i żurawiną z kaszą jaglaną i masłem szałwiowym Dziś bardzo często mam swój aparat przy sobie, bo nie wiem, kiedy będzie potrzebny
Raj dla PodniebieniaJest październik 2016r. Właśnie ruszyły w wydawnictwie prace nad moją pierwszą książką z przepisami na serniki. Rozmawiam przez telefon z moją redaktorką nadzorującą. Mówi mi, że czas trwania prac to około pół roku. Pół roku? Dla mnie to jak kilka lat. Czas pełen niecierpliwości! Co ja będę robiła przez pół roku w oczekiwaniu na premierę “Serników słodkich
Raj dla PodniebieniaJaglany torcik z jabłkami to lekko zmodyfikowana wersja wypieku pochodzącego z mojej książki SERNIKI SŁODKIE I WYTRAWNE , został przygotowany specjalnie dla mojej małej Solenizantki. Pięć lat życia mojej córeczki minęło…nie wiem, kiedy… Każdego dnia jest dla nas pociechą, radością. Każdego dnia czymś nas zaskakuje – swoją niezwykłą wrażliwością, swoimi pomysłami, swoją wolnością myślenia, swoimi pasjami
Raj dla Podniebieniadziecka uwielbiam czekoladę i jest to miłość niezwykle wierna. Na przestrzeni lat zmieniałam swoje gusta odnośnie słodyczy, raz szala miłości przechylała się ku wuzetkom, raz ku szarlotkom, sernikom, czekoladzie truskawkowej Wedla, a raz ku maślanym tortom, miodownikom czy ciastom na zimno. Nigdy jednak nie wzgardziłam czekoladą. Doceniam jej smak w wielu swoich wypiekach: czekoladowych spodach moich serników, w gęstych
Raj dla Podniebieniadelicje, lub herbatniki w całości bez kruszenia. Nie trzeba włączać piekarnika. Robiłam w tortownicy 25 cm. Składniki: Spód: 200 g. herbatników 1 płaska łyżka kakao 120 g. masła Sernik: 500 g. twarogu (może być ser z wiaderka) 250 g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki 30 % 2 łyżki żelatyny 1/3 szklanki ciepłej wody Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe truskawki
Agusiowe smakołykiPyszny sernik na zimno tylko z 4 składników, jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil, niestety później trzeba kilka godzin poczekać żeby stężał i to największy jego minus. Ja przygotowałam go w silikonowej formie do babki (do kupienia tutaj ) dzięki czemu prezentuje się tak pięknie, Wy możecie go zrobić w tortownicy lub blaszce i dodatkowo dołożyć na spód warstwę biszkoptów
Cynamonowe szczęścieCzerwiec jest na blogu zazwyczaj bardzo truskawkowy. W tym roku również. To nie ostatni przepis z tymi owocami, który Wam jeszcze pokażę 😊🍓 Dziś sernik, ulubione ciasto mojego syna, ale wzbogacone sezonowymi truskawkami i galaretką. Pyszności! Składniki (blaszka 36x24cm): opakowanie okrągłych biszkoptów lub herbatników - u mnie te pierwsze 1 kg sera białego - dobrej jakości z wiaderka 200 g masła(...)przez 60 minut. Wystudzić, najlepiej w piekarniku. 7. Galaretki rozpuścić we wrzątku, ostudzić i włożyć do lodówki do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu sernika. Zalać tężącą galaretką, całość schłodzić w lodówce. Smacznego!!! Źródło: blog, Z Majeczką w kuchni
Kuchnia domowa Ani