Przychodzi taki moment w życiu, kiedy trzeba na chwilę zwolnić. Przyjrzeć się samemu sobie i ocenić sprawiedliwie. Czy warto tracić zdrowie i życie na marzenia, które
Kuchnia Pani WiosnyTo ciacho upiekłam na niedzielę. Jest proste w przygotowaniu i smaczne ale najlepiej smakuje na drugi dzień i jak ma pokojowa temperaturę. Oczywiście przechowywać należy w
Ewa w kuchniPrzełom października i listopada to nie tylko piękna złota jesień (w tym roku nie tylko kolorowa, ale również wyjątkowo ciepła!) ale również prze smaczne dary natury
Słodkie PrzyjemnościMiodowe placki, przełożone biszkoptem z kremem budyniowym i masą jabłkową. Pyszne połączenie,choć dość pracochłonne ;) Warto się zmierzyć z ciastem bo smak wynagradza nam trud przygotowań
Słodkości i nie tylkoJesteśmy zakochani w tym daniu:) Oboje uwielbiamy żółty ser, który z dobrze doprawionymi pieczarkami prezentuje się bardzo fajnie. Takie krokiety nadają się również do świątecznego barszczu
Ania i Marcin gotująZawieruszony przepis..nawet nie pamiętam jaka to była rybka.. dowolna ryba sok z cytryny pieprz cytrynowy sól morska mąka pszenna mąka ziemniaczana olej Rybę
Moje domowe kucharzenieKażdy z Was na pewno słyszał powiedzonko, które mówi, że głupota nie boli. Otóż zaręczam na podstawie doświadczeń moich i … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniNajlepszy sernik jaki jadłam! Puszysty, kremowy, delikatny i obłędnie pomarańczowy. Spód jest mięciutki, maślany, idealny. Natomiast dodatek dyni w masie serowej nadaje mu
Rozpustne gotowaniePrzepyszny sernik składający się z trzech idealnie pasujących do siebie warstw. Spód to trafione połączenie suszonych śliwek, herbatników i czekolady - bez masła :) Masa serowa nie wymaga
Chocolate Muffin BlogSłodko! Biszkoptowa, czekoladowa rolada z kremem kajmakowym! Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na słodkie i czekoladowe ciasto. Rolada czekoladowa z dodatkiem nutelli, z kremem kajmakowym
SMYKWKUCHNIPrzepis znalazłam w starym zeszycie mojej mamy. Ciasto jest wilgotne i mocno orzechowe. Jeszcze większej słodkości nadaje polewa kajmakowa. 1 kg twarogu sernikowego 300 g cukru
VioletoweKucharzenieMęczyłam, męczyłam i wymęczyłam ciocię mojego męża aby zdradziła mi przepis na rewelacyjną sałatkę z żurawiną. Pierwszy raz sałatkę spróbowałam podczas ostatnich świąt Wielkanocnych i nie
paapilotkaaKeksy są różne, bo można dodać do nich różne składniki. A to tradycyjną mieszankę keksową a to inne bakalie. Ja mam dziś keks nietypowy bo bananowy
Ewa w kuchniEkspresowy w przygotowaniu, smaczny jesienny placek. Uwielbiam takie ciasta z gorącą kawą lub kubkiem mleka. Ciasto podałam na kolekcji Scania PORCELANA BOGUCICE 250 g mąki
VioletoweKucharzenieSałatka dostała nazwę jesiennej, ponieważ wszystkie składające się na nią składniki są dostępne jesienią i zimą. Jest ona też doskonałym pomysłem na wykorzystanie niezjedzonej pieczeni czy
Przepisy Aleksandry