Wspaniała propozycja prostego, treściwego dania, tradycyjnego można śmiało rzec, gdyż kapusta kiszona i karkówka, to połączenie znane z dawien dawna, ale zechciejmy powrócić do tradycji i
kgwjanczewoŚwięta tuż tuż. Jednak, aby przygotować ten pyszny piernik akurat na święta, najwyższy czas na jego przygotowanie: Tutaj znajdziecie przepis. Zapraszam również do wykonania pierniczków według
tojestpyszne.blogspot.comDziś wtorek, a więc, zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią na facebooku, na blogu pojawia się przepis z wieprzowiną. Na początek akurat padło na mięso mieszane, czyli wieprzowo
Kolorowy Przepisownik11 listopada w dniu św. Marcina z Tours na stołach w prawie całej Europie pojawia się pieczona gęś. W Polsce tradycja ta odrodziła się niedawno na
Smakowity Blog KulinarnyDziś zapraszam na bardzo dobry sernik, pieczony w kruchym cieście. Choć jest nieco mniej kremowy od tradycyjnego, to muszę przyznać, że smakuje rewelacyjnie
Rozpustne gotowanieSzarlotka Ani, bo tak nazywamy ten jabłecznik, to pierwsze ciasto jakie upiekłam w życiu. Nauczyła mnie tego Mama, gdy miałam 12 lat. Z perspektywy lat wiem
Ania i Marcin gotująPrzepysznie orzechowe ciasto z orzechów laskowych, z gruszkami i czekoladą! To ciasto mogę zaliczyć do mojej top listy "10", przepysznych ciast! Jest takie jak lubię najbardziej
SMYKWKUCHNIPiekąc bułeczki maślane w cyklu " wypiekanie na śniadanie " tak nam one zasmakowały, że postanowiłam upiec podobne ale na słono. Jako, że robiłam na obiad
Ewa w kuchniJesień nadeszła, pochmurna, mglista, smutna. A zarazem piękna, bo gdy już słońce w końcu wyłoni się z za chmur i oświetla te wszystkie kolorowe liście i
dom-agi.plŚledzie pod pierzynką to sałatka mojego dzieciństwa. Pamiętam, gdy pierwszy raz moja mama przygotowała poniższą sałatkę. Byłam zachwycona jej wyglądem i smakiem. Połączenie warzyw i
UgotowaćPyszne, mięciutkie babeczki o smaku dyni i pierniczków z kremem z twarogu. Pycha <3 Przepis znalazłam na stronie Lisia Kawiarenka . Zapraszam do przygotowań! Składniki na
My Culinary ArtKlasyczne, włoskie, mocno migdałowe, popękane ciasteczka. Chrupkie z wierzchu i lekko ciągnące w środku. Bez mąki, 100% bez glutenu. Doskonałe do czarnej kawy, pokruszone często służą
maniapieczeniaKrajanka idealna na nadchodzące Święta i nie tylko. Można ją przełożyć dowolnym nadzieniem lub podawać samą (bo jest bardzo aromatyczna) Składniki: ½ kg mąki 35 dag miodu
Tradycyjna KuchniaOto i one :) Bardzo długo zbierałam się do upieczenia rogalików. W planach miałam rogale marcińskie wypiekane na 11 listopada w Poznaniu. Po przejrzeniu kilku przepisów nieco
Chocolate Muffin BlogTo kolejna, sprawdzona świąteczna propozycja. Krokiety z kiszoną kapustą, papryką i mięsem idealne do czerwonego barszczu i do bożonarodzeniowego menu. Tym razem gotuje Mama Agnieszka. 2
Ania i Marcin gotują