Jesień nadeszła, pochmurna, mglista, smutna. A zarazem piękna, bo gdy już słońce w końcu wyłoni się z za chmur i oświetla te wszystkie kolorowe liście i
dom-agi.plŚledzie pod pierzynką to sałatka mojego dzieciństwa. Pamiętam, gdy pierwszy raz moja mama przygotowała poniższą sałatkę. Byłam zachwycona jej wyglądem i smakiem. Połączenie warzyw i
UgotowaćPyszne, mięciutkie babeczki o smaku dyni i pierniczków z kremem z twarogu. Pycha <3 Przepis znalazłam na stronie Lisia Kawiarenka . Zapraszam do przygotowań! Składniki na
My Culinary ArtKlasyczne, włoskie, mocno migdałowe, popękane ciasteczka. Chrupkie z wierzchu i lekko ciągnące w środku. Bez mąki, 100% bez glutenu. Doskonałe do czarnej kawy, pokruszone często służą
maniapieczeniaKrajanka idealna na nadchodzące Święta i nie tylko. Można ją przełożyć dowolnym nadzieniem lub podawać samą (bo jest bardzo aromatyczna) Składniki: ½ kg mąki 35 dag miodu
Tradycyjna KuchniaOto i one :) Bardzo długo zbierałam się do upieczenia rogalików. W planach miałam rogale marcińskie wypiekane na 11 listopada w Poznaniu. Po przejrzeniu kilku przepisów nieco
Chocolate Muffin BlogTo kolejna, sprawdzona świąteczna propozycja. Krokiety z kiszoną kapustą, papryką i mięsem idealne do czerwonego barszczu i do bożonarodzeniowego menu. Tym razem gotuje Mama Agnieszka. 2
Ania i Marcin gotująMoi drodzy, mój syn wpadł na pomysł, żebym zorganizowała akcję 12 potraw na świąteczny stół. Chciałabym zaprosić serdecznie wszystkich znanych mi ( niestety tylko wirtualnie ) jak i
Polska ZupaPyszne, mocno czekoladowe ciasto, które wprost rozpływa się w ustach. Pasuje zarówno do świątecznego stołu jak i popołudniowej niedzielnej kawy. Składniki Ciasto ( 25×40 ) 5
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyZbieram się do spisania naszego obiadu, który dawno już znikł i zostało tylko kilka smakowitych zdjęć. Delikatne i soczyste polędwiczki obsmażane na oliwie w której macerowały
Apetyczna babeczkaAż trudno w to uwierzyć, ale to już czas. Kochani, pora zarobić ciasto na pierniki i odstawić by dojrzewało. Moje jest już gotowe, choć w tym
Przysmaki KarolkiPo lekkiej obsesji na punkcie orzechów pekan w mojej kuchni rozpanoszył się, dosłownie i w przenośni, mak. Zaczęło się od tego, … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniWczoraj Piotrek wrócił do pracy po urlopie, Zuzia do przedszkola po przerwie, którą dzieci tu mają co roku na Halloween, … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniWyobrażacie sobie Święta bez piernika? Bez zapachu korzennych przypraw i tego aromatycznego smaku? Pierniczki z agrestową konfiturą są niesamowicie oryginalne. Przenika się w nich smak lekko
Kuchnia Pani WiosnySkładniki na ciasto: 2 białka 200g cukru pudru 240g włoskich orzechów mielonych starta skórka z cytryny do wykończenia ciasteczek: orzechy laskowe Sposób wykonania: Białka ubić na
Kuchnia Pani Wiosny