Przepis na : obiad
Zainspirowana przepisem Grzegorza Łapanowskiego, postanowiłam upiec dorsza pod pierzynką z bułki tartej, natki pietruszki, czosnku oraz soku z cytryny :) Składniki: ok 500 g fileta z dorsza 100 g bułki tartej 70 g masła kilka gałązek natki pietruszki 2 ząbki czosnku cytryna sól i pieprz czarny Wykonanie: Filet oczyścić, umyć i wysuszyć. Przyprawić solą i pieprzem.Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 *C na 6 minut. Bułkę tartą podprażyć na maśle na złoty kolor. Przełożyć do miseczki, dodać natkę pietruszki, masło... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...