Przepis na : deser
Składniki: 150g mąki migdałowej 90-100g cukru drobnego do wypieków 3 duże jajka 1 płaska łyżeczka cynamonu Kilka kropel olejku waniliowego lub migdałowego Wykonanie: Jajka ubić z cukrem na gładką masę. Pod koniec ubijania dodać cynamon i olejek. Do gładkiej masy dodać pomału mąkę migdałową i wymieszać ręcznie łyżką. Masę przelać do formy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką pszenną lub wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 150*C i piec ok 35 minut. &... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...