Ryba w zalewie pomidorowej.

Ryba w zalewie pomidorowej.

Ryba w zalewie pomidorowej.

     Czym były by Święta bez ryby? Ja przygotowuję ją na kilka sposobów, a jednym z nich jest właśnie marynowanie ryby w tej zalewie pomidorowej. Przygotowuję ją zawsze jeden, do dwóch tygodni przed Świętami, by miała czas się przegryźć. W tym roku robiłam rybę z trzech porcji, bo chciałam by choć jeden słoik doczekał do Sylwestra, chociaż znając mojego męża i jego zamiłowanie do ryb to może być różnie. Ryba jest przepyszna, podaję ją na Wigilię już kilka ładnych lat i zawsze jest hitem. Oprócz ryby... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, przepisy na święta, słoik, ogórki, tarta, papryka, zupa pomidorowa, bułki, ogórki kiszone, warzywa, ryby w zalewie, polewa, sylwester, sosy, dorsz, ryby na święta, wielkanoc, boże narodzenie, zakąski, impreza, bułka pszenna, ryby smażone, sos pomidorowy, ryba w occie, sos do jajek, tarta na słodko, jajka na święta, smażony karp

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.