Banoffee na spodzie z pełnoziarnistych herbatników

Banoffee na spodzie z pełnoziarnistych herbatników

Banoffee na spodzie z pełnoziarnistych herbatników

Składniki: Na spód: - 2 opakowania herbatników pełnoziarnistych ( 2x200 g) - pół kostki masła Na nadzienie: - 125 g cukru - 250 ml śmietany 30 %  - 3-4 małe dojrzałe banany - sok wyciśnięty z 1 cytryny   - 300 ml śmietany 30 % Wykonanie: Herbatniki dokładnie rozdrobnić i połączyć z roztopionym masłem. Wyłożyć formę do tart przygotowanym "kruchym ciastem na szybko". Cukier rozpuścić w rondlu i delikatnie podgrzewać, aż zacznie zmieniać barwę na brązową. Następnie dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne syntezy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta bananowa

Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.

Czytaj dalej...

Autor

rabbit

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, banan, ciasto, sok, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto z bananem, ciasto z bananami, tarta, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto na herbatnikach, tarta na słodko

Inne przepisy z Kuchenne syntezy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.