Wytrawne drożdżowe muffinki to pyszna propozycja na imprezę, piknik, jako przekąska, czy drugie śniadanie do pracy. Dzięki dodaniu oliwy i semoliny muffinki są puszyste, sprężyste i wyjątkowo długo zachowują świeżość. Jako dodatek wykorzystałam żółty ser, oliwki i suchą kiełbasę. Wy możecie dodać Wasze ulubione smaki: paprykę, zeszklony boczek, czy cebulkę, szynkę, grzybki, kosteczki ugotowanego na parze (al dente ) ziemniaka, czy pora. Pomysł z książki “365 chlebowych przepisów”. Poleca... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Przyznaję, że wytrawne muffinki robię stanowczo zbyt rzadko. Pora to zmienić. Pozdrawiam serdecznie:-)
Mnie też sie raczej takie nie zdarzają, chociaż z wersją z serem feta i warzywami lubię bardzo. :)
Przyznaje, ze ja tez pierwszy raz robilam wytrawne muffinki, ale juz wiem, ze nie ostatni)) Moj M powiedzial, ze super beda do piwa! pozdrawiam serdecznie)
czasem nie mogę na słodkie patrzeć a wtedy idealną przekąską są właśnie TAKIE muffiny.
Pięknie wyglądają !! Szkoda ze nie mogę takich pyszności jeść, kochałabym je !! :) Zapraszam do mnie :)
I najwazniejsze, ze mozemy uzyc naszego ulubionego nadzienia))