Zupa z pieczonej botwinki

Zupa z pieczonej botwinki

Zupa z pieczonej botwinki

Każdy ma swój sposób na gotowanie i podanie botwinki. A jest to jedna, moim zdaniem, z najlepszych zup, zapowiadająca początek lata. Może być przygotowana na ciepło i na zimno.  Na bulionie warzywnym – w wersji wegetariańskiej lub na drobionym. Wybór – według uznania.    Składniki: - ok. 3 l bulionu warzywnego lub drobiowego  (u mnie na udkach drobiowych)- 2 spore pęczki botwinki- marchew z bulionu- 1-2 ząbki czosnku- sok z 1 cytryny- sól- cukier- pieprz- koperek- natka pietruszki     Botwinkę z buraczkami bardzo dokładn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, buraczki, zupa, drobiowe, czosnek, pietruszka, cytryna, sok, marchewka, koperek, łatwe , jajko, jogurt, wegetariańska, warzywa, udka , mięso, tarta, wegetarianskiego, bez pieczenia, sposoby na jajko, jak zrobić wodę z cytryna, buraczki tarte, zupa warzywna, mięsa pieczone, pieczone udka

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.