Domowa masa do koronek

Domowa masa do koronek

Domowa masa do koronek

Ostatnio w dekoracji tortów w stylu angielskim bardzo popularne stały się jadalne koronki. Na rynku obecnie znane są dwie postacie w jakich się znajdują. Jedna z nich to gotowa masa, wystaczy ją uplastycznić w rękach ( mam i nie polecam) a druga to proszek który mieszamy z wodą i tą mieszanką wypełniamy foremkę. Ta druga metoda jak dla mnie jest o wiele lepsza jednak na koronkę trzeba chwilę poczekać.  Niestety zarówno foremki do koronek jak i sama masa do ich przygotowania są dość drogie. Ostatnimi cza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Naturalne barwniki spożywcze - czyli jak kolorować wypieki bez szkodliwych dodatków!

Barwienie niektórych rzeczy pomaga w wychowywaniu dzieci. Dzięki kolorom, zapamiętują one niektóre rzeczy łatwiej. Jakich barwników powinno się używać w domu?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.