ZAPIEKANE JAJKA W BUŁCE

ZAPIEKANE JAJKA W BUŁCE

ZAPIEKANE JAJKA W BUŁCE

 Jeśli lubicie  jajka na miękko i chrupiące grzanki    to dzisiejsza propozycja śniadania jest dla Was. Dwa w jednym. Płynne żółtko, połączone z chrupiącą i ciepłą bułką. Pycha;-)   Składniki: dwie kajzerki dwa jajka szczypiorek / dymka masło parmezan lub inny dowolny żółty ser sól, pieprz, ostra czerwona papryka plasterek pomidora (opcjonalnie) Zacznijmy od dwóch kajzerek.      Odkroiłam z nich wierzch i wyjęłam miękkie środki.    Możecie do środka dodać po kawałku m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.