polędwiczki - 3023 przepisów (strona:175/202)

Szaszłyki wieprzowe w marynacie miodowo - ziołowej 159

Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego (ja używam polędwiczki lub szynki) 2 cebule  2 papryki 15 pieczarek Marynata: 3 łyżki miodu 4 ząbki czosnku  2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej 0,5 łyżeczki papryki ostrej szczypta pieprzu cytrynowego 1 łyżka bazylii suszonej 1 łyżka kolendry suszonej 1 łyżka tymianku suszonego 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki oliwy sól

Niezły Młynek
Zapiekanka z bakłażanami i kurczakiem! 244

minut w temp 200stopni C Zapiekanka jest bardzo smaczna ja podałam z sałatą z sosem miodowo-musztardowym! Smacznego! SPRÓBUJ TAKŻE: ZAPIEKANKA Z ŁOSOSIEM PIZZA WŁOSKA Z MOZARELLĄ SZASZŁYKI POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Zapraszam również

SMYKWKUCHNI
Polędwiczki duszone w sosie kurkowym 224

Pyszna i delikatna poledwiczka w sosie kurkowym. Mięsko delikatne więc szybko się robi. Sosik podałam z kaszą jęczmienną perłową. składniki: 1 polędwiczka wieprzowa ok 600 g 300-400 g kurek 0,5 l wody 100 ml smietany 30% sól z pieprzem Kamis 1,5 łyżeczki mąki ryżowej natka pietruszki do posypania masło do smażenia kasza jęczmienna perłowa Do garnka wlać(...)wodę i zagotować. Polędwiczki pokroić w cienkie plastry. Kurki dokładnie oczyścić i przesmażyć na patelni na maśle. Wrzucić do gotującej wody. Na tej samej patelni przesmażyć polędwiczki, krótko aby tylko zmieniły kolor. Dodać do garnka z kurkami. Wszystko dusić ok 15 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie dodać słodką śmietankę. Mąkę ryżową wymieszać z odrobiną wywaru i zagęścic

Monia miesza i gotuje
Gotowanie z Okrasą. 327

płatków owsianych, czy 125g rukoli! Tak więc nie bójcie się gotować na oko. Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Myjemy piersi z kurczaka i osuszamy. Odkrawamy polędwiczki. Filety rozcinamy na skos tak aby powstały 3 kawałki. Odcedzamy makaron (zostawiamy trochę wody z gotowania z oddzielnym pojemniczku) i podlewamy oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem kawałki kurczaka. Na talerz

Brzuszki Łakomczuszki
Domowa wędzona karkówka 307

Wszyscy to wiemy – domowe wędliny nie mają sobie równych. A zwłaszcza wędzona karkówka czy polędwiczka wieprzowa. Mięso jest soczyste, delikatne, pachnące drzewem olchowym. I bez żadnych niepotrzebnych dodatków. Jeśli robimy coś sami to smakuje wspaniale! Jeśli myślicie, że przygotowanie domowych kiełbas i wędlin jest trudne, to spróbujcie a przekonacie, że nie jest! Zajrzyjcie na stronę DobraKielbasa.pl gdzie znajdziecie przepisy, praktyczne

OstryKęs
Mięcho 336

Steki marynowane w winie Ćevapčići Jagnięcina duszona w winie z figami Roladki z indyka ze śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami

Gotuj z Misiem
Puddingi yorkshire do mięs w sosie 281

puchatki”? Teraz robię je często. Czasem dodaję do nich świeże lub suszone zioła. Szczególnie polecam do mięs wieprzowych – np. pieczonej karkówki, łopatki, szynki czy polędwiczek, ale również świetnie sprawdzą się w przypadku wołowiny i dziczyzny. Puddingi yorkshire: 4 małe jajka 150 g mąki (1 szklanka) 200 ml mleka (4/5 szklanki) duża szczypta soli 12 łyżeczek oleju rzepakowego listonic

Poezja smaku
PODSUMOWANIE AKCJI "HISTORIA NA TALERZU" 171

Brzoskwiniowa melba Przepisy Aleksandry - Brzoskwiniowa melba - Gateau Alexandra - Klasyczna Tarte Tatin - Victoria Sponge (Biszkopt królowej Wiktorii) Rodzinka od kuchni - Czarna Pavlova - Sałatka Waldorf Rozkoszne smaki - Polędwica a'la Wellington - Polędwiczki wieprzowe św. Barbary Przy kubku kawy - Bawarka - Tort Sachera (Sachertorte) W pewnej kuchni na Wyspach... - Sałatka Waldorf Z kartoflanego pola - Amerykany - Babka a'la lody księcia Puecklera - Bagietki na poolish

Przepisy Aleksandry
Urodzinowe menu :) 279

proporcje miodu i sosu chilli podawałam na oko) 4 ząbki czosnku sok z całej cytryny sól, słodka mielona papryka, rozmaryn olej Kurczaka oczyszczamy i odkrawamy, co zwyczajowo nazywamy polędwiczką, czyli dolną i nieco odstającą część pojedynczej piersi z kurczaka. Z miodu, sosu chilli, drobno posiekanego czosnku, soku z cytryny, soli oraz wody i oleju (dodajemy tyle samo wody co oleju

Ratunku obiad
Kurczak najlepszy pod słońcem 1196

łyżeczki słodkiej, mielonej papryki odrobina soku z cytryny (ja raz ścisnęłam cytrynę nad miseczką, więc wyszło tego nie więcej, niż 1 łyżeczka) Kurczaka należy oczyścić, odkroić tak zwane polędwiczki i każdy kawałek delikatnie roztłuc. W miseczce wymieszać sos sojowy z oliwą, kurczaka oprószyć papryką, włożyć do miseczki z marynatą, dokładnie wymieszać (tak, by kurczak był całkowicie pokryty) i odstawić

Ratunku obiad
Warsztaty kulinarne i obiad u Roberta Sowy :) 110

cudeńko... wiem, wiem że to mało kulinarne, ale po prostu nie mogłam nie pokazać Wam tego zdjęcia:)  A teraz już grzecznie streszczam, co jedliśmy :)  Na zdjęciu powyżej polędwiczka - mój absolutny hit! Potrawa idealna. Jeśli dobrze zapamiętałam  została przygotowana metodą sous vide, niestety raczej nie do odtworzenia w warunkach domowych.  Hit numer 2 to jagnięcina. Przepis pojawi

Kraina Tysiąca Smaków
Pieczona pierś z kurczaka marynowana w jogurcie - wersja pikantna :) 205

kostki sera feta (opcjonalnie) Przygotowanie:  1. W miseczce dokładnie mieszamy jogurt, miód i wszystkie przyprawy. 2. Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze części: czyli odkrawamy małe polędwiczki, a "resztę" piersi kroimy wzdłuż na pół na cieńsze plastry. Razem otrzymujemy sześć kawałków ;) 3. Mieszamy dokładnie mięso z marynatą. Zostawiamy na pół godziny w temperaturze pokojowej. 4. Rozgrzewamy piekarnik

Kraina Tysiąca Smaków
Warsztaty "Wieprzowina regionalna" - relacja 164

dzień. Mięso było delikatne, rozpływało się w ustach i z pewnością jeszcze długo będę pamiętać ten smak. Wspaniałe były także sosy, a przede wszystkim danie "na pożegnanie": polędwiczki z sosem  borowikowym i żubrówką.  I na koniec zdjęcie wszystkich blogerek na tyłach hotelu: mi trochę rozwiało włosy ;) mam nadzieję, że dziewczyny nie będą mi miały za złe, że dodałam

Pasja Smaku
Restauracja hotelu Luxor w Lublinie - opinia 153

polecił Luxor Tempranillo – wino o głębokim, wiśniowym kolorze i wyczuwalnym aromacie czarnej porzeczki i maliny. Już po chwili okazało się, że świetnie komponuje się z podaną na danie główne polędwiczką wieprzową w cieście francuskim, z warzywami, bekonem i bardzo delikatnym puree ziemniaczanym. Jeżeli przystawka była świetna, to danie główne wprost rozpływało się w ustach.  Danie główne Chciałabym zwrócić uwagę

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania