Majówka: Schab w glazurze z wina i cynamonu

Majówka: Schab w glazurze z wina i cynamonu

Majówka: Schab w glazurze z wina i cynamonu

Niesamowicie aromatyczna marynata i glazura w jednym o niecodziennym smaku i korzennym aromacie. Delikatnie pachnie cynamonem. Doskonale pasuje przede wszystkim do wieprzowiny: np. polędwiczki lub łopatki, ale świetnie nadaje się też do grillowanego schabu. Jeśli masz dość sklepowych mieszanek przypraw do grilla, które z kazdym mięsem smakują tak samo i chcesz spróbować czegoś nowego zrób bardzo prostą, a bardzo wdzięczną miksturę do marynowania mięsa na grila. Jak napisaliśmy we wstępie to glazura i marynata... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, grill, schab, sosy, twaróg, kapustą, polędwiczki, wieprzowina, skrzydełka, polędwiczka, mięsa pieczone, schab gotowany, polędwiczki wieprzowe, polędwiczki wieprzowe w sosie, polędwiczki w sosie

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.