Ryż z kurczakiem po chińsku

Ryż z kurczakiem po chińsku

Ryż z kurczakiem po chińsku

Ryż z kurczakiem po chińsku – to pyszne, bardzo proste i sycące danie, do zrobienia w 10 minut. Nie trzeba być sprawnym kucharzem, żeby je przygotować. Jeśli lubisz chińską kuchnię lub chcesz rozpocząć z nią przygodę – zacznij od tego dania! Czas przygotowania : 10 minut (nie licząć czasu gotowania ryżu) Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 solidne Smażony ryż został podobno wymyślony za czasów dynastii Quing (1754-1815) w mieście Jiangsu na południu Chin i do dzisiaj jest to potrawa bardzo po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, kurczak, mięso, kurczak z ryżem, kurczak po chińsku, krewetki, sosy, ryba, indyk, makaron, polędwiczki, polędwiczka, ryby, kasza orkiszowa, risotto, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kurczak z warzywami, pierś z indyka, kurczak z makaronem, makaron po chińsku, polędwiczki w sosie, filet z kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.