Ryż z kurczakiem po chińsku – to pyszne, bardzo proste i sycące danie, do zrobienia w 10 minut. Nie trzeba być sprawnym kucharzem, żeby je przygotować. Jeśli lubisz chińską kuchnię lub chcesz rozpocząć z nią przygodę – zacznij od tego dania! Czas przygotowania : 10 minut (nie licząć czasu gotowania ryżu) Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 solidne Smażony ryż został podobno wymyślony za czasów dynastii Quing (1754-1815) w mieście Jiangsu na południu Chin i do dzisiaj jest to potrawa bardzo po... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.