Przepis na : śniadanie
Szakszuka – śniadanie idealne. Pełne aromatów, sycące i cieszące oko żywymi kolorami. Czy może być coś lepszego? Otóż tak – przygotowanie szakszuki na patelni idealnej. Po wielu latach gotowania, udało mi się ją znaleźć – to patelnia tytanowa Woll . W poszukiwaniu patelni idealnej Jakiego sprzętu najczęściej używacie w kuchni? W moim przypadku odpowiedź jest bardzo prosta – jest to oczywiście patelnia . Patelnia jest u mnie w użyciu od śniadania po kolację. Takie intensywne wykorzystywan... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...