Drobiowy kebab z piekarnika.

Drobiowy kebab z piekarnika.

Drobiowy kebab z piekarnika.

Składniki: -kilo piersi -1 duża cebula -1 opakowanie przyprawy do gyrosa -olej -patyczki do szaszłyków Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z zanieczyszczeń. Kroimy na kawałki wielkości polędwiczek. Ok. 1,5 cm grubości i 10 cm. długości. Mięso wrzucamy do miski. Dolewamy łyżkę oleju, posypujemy przyprawą (ok. 3/4 opakowania) i dokładnie mieszamy. Cebulę obieramy i myjemy. Wbijamy w nią 3 patyczki do szaszłyków tak by utworzyły trójkąt. Następnie nabijamy na nie mięso. Kiedy dojedziemy do końca obraca... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.