Kawałki wieprzowiny otoczone delikatnym ciastem i zanurzone w wyrazistym sosie – to po prostu jest pyszne. Danie rodem z chińskiego baru, które z naszym przepisem przygotujesz w swojej kuchni. Przepis na wieprzowinę po syczuańsku Składniki: Na ciasto 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, łyżeczka przyprawy curry, Około 500 gramów polędwicy wieprzowej lub schabu, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, kawałek świeżego imbiru – około 3 cm, 1 papryka czerwona papryczka chili – danie p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...