Zrazy schabowe w sosie po węgiersku

Zrazy schabowe w sosie po węgiersku

Zrazy schabowe w sosie po węgiersku

Przepis na : obiad

  Schab w sosie po węgiersku. Zrazy schabowe w sosie po węgiersku Składniki: 600g schabu mąka do oprószenia kotletów sól i pieprz smalec lub olej do smażenia zrazów Sos węgierski do zrazów schabowych: 3-4 łyżki masła 1 duża, drobniutko posiekana cebula 1 posiekany ząbek czosnku 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1/2-1 łyżeczka ostrej mielonej papryki około 400ml wywaru z mięsa 1/2 łyżeczki tymianku 2 łyżki mąki 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego sól, cukier i pieprz do smaku Przepis na zrazy schabowe w so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Książka Kucharska

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.