Przepis na : obiad
Obiad z sezonowych składników. Przepis na majowy obiad z sezonowych składników: młode ziemniaki z koperkiem, szparagi z jajkiem w koszulce i sałatka z rzodkiewki i szczypiorku. Młode ziemniaki z koperkiem Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 2 łyżki masła garść świeżego koperku, posiekanego sól do smaku Przygotowanie: Przygotowanie ziemniaków : Młode ziemniaki dokładnie umyj (nie obieraj). Ugotuj w osolonej wodzie, aż będą miękkie (ok. 15-20 minut). Masło i koperek : Odcedź ziemniaki, dodaj masło i posiekany ko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...