Zupa pochodzi z północno-wschodniej części Tajlandii. Mimo iż nie ma w niej żadnych ostrych papryczek, naprawdę ma dużą moc. Ostrość pochodzi głównie z cynamonu, nasion kolendry i pieprzu. Dodatek selera naciowego idealne dopełnia smak bulionu, a marchewka i smażony czosnek dodają miłej słodyczy, która przełamuje ostrość. Bulion jest bardzo rozgrzewający, sycący i pełen niespotykanych aromatów w porównaniu z innymi zupami. Moo tun – pikantny bulion z wieprzowiną 500 g polędwiczek wieprzowych 200 g kiełków sojo... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...