Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 cebula 1 szklanka bulionu 1 szklanka śmietany 18% do zup i sosów 2 łyżki oleju 50 g orzechów laskowych posiekana natka pietruszki do posypania 250 g pieczarek sól, pieprz Przygotowanie: 1. mięso umyj, oczyść z błon, pokrój na cienkie plastry, przełóż do miski, dodaj paprykę oraz sól i pieprz, wymieszaj, odstaw na bok 2. orzechy posiekaj 3. cebulę pokrój z piórka 4. pieczarki pokrój w plastry 5. na patelni rozgrzej olej, podsmaż orzechy, zdejmij... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.