Kapelusze podgrzybków w białym winie

Kapelusze podgrzybków w białym winie

Kapelusze podgrzybków w białym winie

Podgrzybki, to są NADgrzybki! Kapelusze rydzów na maśle - znałam i robiłam, ale nigdy nie wpadłam, żeby usmażyć kapelusze podgrzybków. Aż do momentu, kiedy po udanym grzybobraniu miałam tyle przepięknych okazów i robiąc te nieziemskie polędwiczki  przyszło mi do głowy, żeby spontanicznie dodać kilka do potrawy- bardziej dla piękności niż smaku.  Tymczasem mój Mąż spróbował i powiedział (parafrazując): „o kurka! Jakie dobre!” Sprawdziłam sama i wykrzyknęłam (parafrazując): “zaiste! debeściarskie!” Dziś przyjec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.