Przepis na : obiad
Szybki, prosty i zachwycający – kurczak z nerkowcami i groszkiem ptysiowym w lepkim, słodki-ostrym sosie inspirowanym kuchnią tajską. Nie ukrywam, że najmocniejszą stroną tego dania są nerkowce, upieczone z dodatkiem miodu, ostrej papryki i kurkumy, słodko-ostre, chrupiące i uzależniające, ciężko się powstrzymać, żeby nie zjeść je jeszcze ciepłych prosto z piekarnika. Drugi najważniejszy składnik tego dania to sos- mieszanka sosu sojowego i rybnego z dodatkiem ketchupu, ostrej pasty chilli, czosnku , imb... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...