Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej

Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej

Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej

Plamiak , łupacz, wątłusz srebrzysty ( Melanogrammus aeglefinus ) - gatunek morskiej ryby dorszokształtnej z rodziny dorszowatych (Gadidae). Jedyny przedstawiciel rodzaju Melanogrammus . W języku angielskim znany jako „haddock”. Jest cenioną rybą w krajach anglosaskich. Charakteryzuje ją bardzo kruche i delikatne mięso. Plamiak bardzo dobrze komponuje się w sosach (np. pomidorowych, śmietanowych). Możemy go również piec, grillować i wędzić. Mięso ryby jest białe, bardzo chude i lekkostrawne. Po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, szynka, pieczenie, mielone, zupa pomidorowa, mięso, pieczeń z szynki, pieczona szynka, przystawki, polędwiczka, polędwiczki, kolacja, sosy, roladki, obiad, przekąska, sos pomidorowy, przekąski, mięsa pieczone, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, sos do mielonego , polędwiczki w sosie, lekkie dania, mięso na obiad, słone przekąski, dania na gorąco

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.