Polędwiczki Wieprzowe w Sosie Na Bazie Koniaku

Polędwiczki Wieprzowe w Sosie Na Bazie Koniaku

Polędwiczki Wieprzowe w Sosie Na Bazie Koniaku

SKŁADNIKI: - 1 polędwiczka - 2 średnie cebule - 2 ząbki czosnku - 60 ml koniaku lub brandy (u mnie Red Label) - 130 ml śmietany 30% - 2 łyżeczki musztardy - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 5 łyżek natki pietruszki - 2-3 łyżki masła do smażenia - sól pieprz do smaku WYKONANIE: Polędwice kroimy na paseczki, posypujemy solą i pieprzem i obsmażamy z obydwóch stron na dużym ogniu. Gdy się mięso przyrumieni wyciągamy na talerz i przykrywamy folią aluminiową. Na patelnie dodajemy łyżkę masła,cebulę kroimy w grubszą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dziś Ja gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.