Środa: Ryż smażony z kurczakiem po chińsku

Środa: Ryż smażony z kurczakiem po chińsku

Środa: Ryż smażony z kurczakiem po chińsku

Dwie są metody smażenia ryżu: razem z jajkiem oraz osobno ryż i jajko. Której techniki nie użyjecie powstanie sycące i pyszne danie. Czas przygotowania : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 solidne Smażony ryż został podobno wymyślony za czasów dynastii Quing (1754-1815) w mieście Jiangsu na południu Chin i do dzisiaj jest to potrawa bardzo popularna w południowych i wschodnich regionach kraju oraz w krajach Azji południowej. Do smażonego ryżu można dodać wszystko: mięso, krewetki, warzywa, ale... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, mięso, kurczak, krewetki, polędwiczki, polędwiczka, indyk, pierś, sosy, piersi, kurczak z ryżem, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kurczak po chińsku, ryż z warzywami, ryż po chińsku, pierś z indyka, dania z piersi kurczaka, polędwiczki w sosie, filet z kurczaka, potrawy z kurczaka, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.