Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku – zawsze soczysta

Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku – zawsze soczysta

Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku – zawsze soczysta

Przepis na : kolacja

Chude mięso to kulinarne wyzwanie. Pierś z kurczaka – szczególnie. Sami wiecie, że jej smażenie i pieczenie może być i ciężkie, i frustrujące. Ile razy dostaliście w knajpie kurczaka wysmażonego na wiór? Ile razy się zagapiliście, szykując sobie to mięso na obiad? No właśnie… Zobaczcie, jak w prosty sposób naszykować piersi z kurczaka tak, żeby zostały zawsze soczyste. Takiego kurczaka upieczonego ‘w punkt’ ciężko zrobić, jeśli jednocześnie szykujemy do obiadu jeszcze sałatkę, sos, ziemniaki, dodatki… Zwiększamy p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Nawyk zdrowego odżywiania

Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kurczak, pierś, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sosy, obiad, rosół, sałatka, sałatki, kurczak pieczony, mięsa pieczone, polędwiczki, polędwiczka, ziemniaki, żeberka, polewa, mięso na obiad, lekkie sałatki, sałatka do obiadu, kolacja, ziemniaki na obiad, soczysta pierś z kurczaka, sos do kurczaka, sałatka z kurczakiem, tani obiad, zapiekany kurczak, pieczone ziemniaki, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.