Pasją do jedzenia młodej kukurydzy zaraził mnie mój narzeczony, który gdy tylko miał okazję, szedł na kukurydzianą "pachtę" dokładnie jak za czasów, gdy byliśmy dziećmi. A wczoraj, przy okazji śmigania z aparatem na polu przy zachodzie słońca, czego efekty poniżej: natknęliśmy się na kukurydziane samosiejki (przysięgam!) a mój ukochany szabrownik był w swoim żywiole. :) Nazbierał troszkę na zapas, zatem musiałam zrobić z nich coś pysznego i tak właśnie powstał pomysł na sałatkę, którą Wam dziś prezen... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Witam Cię w moim świecie!
Znajdziesz w nim moje oraz unowocześnione przeze mnie przepisy głównie kuchni polskiej, której jestem wierną fanką.