Dewolaje z masłem i koperkiem

Dewolaje z masłem i koperkiem

Dewolaje z masłem i koperkiem

Dewolaje to danie idealne na niedzielny obiad jak i domówkę. Dzisiaj prezentuję tradycyjny przepis na dewolaje - czyli piersi kurczaka nadziane masłem i koperkiem. Być może poniższe dewolaje nie prezentują się zbyt okazale, ponieważ po przecięciu mają pusty środek, ale...cały urok tkwi w roztopionym maśle, które wypływa po przecięciu dewolajów. Niestety trudno to uchwycić na zdjęciach, ale uwierzcie mi na słowo - dewolaje były przepyszne w smaku.  Składniki na 9 sztuk: 3 bardzo duże, pojedyncze filety... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, bułki, roladki, kurczak, pierś, piersi, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, obiad, polędwiczka, polędwiczki, filet z kurczaka, bułka pszenna, nadziewana pierś z kurczaka

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.