Składniki : szklanka kaszy orkiszowej olej, sól woda Przygotowanie : Odmierzoną kaszę wsypać do garnuszku na gorący olej ( 3-4 łyżki) Wymieszać, przykryć na chwilę pokrywką, potem zalać 2 szklankami gorącej wody, posolić, wymieszać i przykryć pokrywką, gotować na małym ogniu Gotować do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę Garnek ( mam to tego celu gruby ceramiczny) owinąć w gruby ręcznik, włożyć pod gruby koc i ...po 2-3 godz. kasza będzie w sam raz. Można sprawdzić wcześniej, może Wasza kasza "dojrzeje" wcześni... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula