Kurczak po koreańsku

Kurczak po koreańsku

Kurczak po koreańsku

Przepis na : obiad

Kurczak po koreańsku, czyli pierś z kurczaka smażona w chrupiącej panierce, podana ze słodko – pikantnym sosem na bazie pasty gochujang. To jeden z naszych ulubionych przepisów na super aromatycznego kurczaka, który świetnie smakuje w połączeniu z ryżem, makaronem oraz bułeczkami bao. Koreański smażony kurczak wyróżnia się sposobem przygotowania. Jest smażony dwukrotnie, dzięki czemu odsączona z pierwszego smażenia panierka staje się bardziej sucha, a to ma znaczący wpływ na jej chrupkość. Koreańska pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Na Wypasie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Rafał RafałRafał Rafał

Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, pasta, mięso, ryż, pierś z kurczaka, obiad, udka z kurczaka, makaron, polędwiczka, pieczarki, przystawki, polędwiczki, przekąski, udka , przekąska, roladki, filet z kurczaka, kurczak z ryżem, kurczak z makaronem

Inne przepisy z Kuchnia Na Wypasie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.