Przepis na : obiad
Dziś przedstawiam przepis na królika wg mojej ukochanej Babci :) Przepis przekazany z ust do ust, podawany miarami "trochę", "na oko", "mniej więcej". Niektóre rzeczy pozmieniałam, część dodałam od siebie. Dodałam odrobinę wina, a marchewkę podałam osobno - babcia dusiła królika z pokrojoną już marchewką i podawała go dodatkowo z buraczkami. Wg mnie wyszedł idealnie, mam nadzieję, że Babci by smakowało ;) Zapraszam do gotowania! Babciny królik dla 3-4 osób (lub 2 baardzo głodnych): 1 tuszka królika o wadze o... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...