Środa: Błyskawiczny strogonoff Jamiego Oliviera

Środa: Błyskawiczny strogonoff Jamiego Oliviera

Środa: Błyskawiczny strogonoff Jamiego Oliviera

Bardzo prosty przepis na strogonoffa. Jak to u Jamiego Oliviera mocno przekręcony. My dodatkowo jeszcze go przekręciliśmy. Czas: 10-15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Tradycyjnie strogonoff robi się z polędwicy wołowej. Jest to jedna rzecz droga , dlatego w przepisie zastąpiliśmy wołowinę filetem z indyka. Mięso jest równie delikatne i szybkie do przyrządzenia. I jeszcze jedna zmiana: zamiast ciężkawej śmietany, podstawę sosu stanowi jogurt i mleko. W efekcie danie jest lekkie o ciekawej t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, grzyby, indyk, ogórki kiszone, pieczarki, mięso, ryż, polędwiczki, wołowina, sosy, polędwiczka, ogórki konserwowe, polędwiczki w sosie

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.