Porady kulinarne: Jak przygotować mięso z dziczyzny?

Porady kulinarne: Jak przygotować mięso z dziczyzny?

Porady kulinarne: Jak przygotować mięso z dziczyzny?

Mięso z dziczyzny (źródło: freeimages.com / Mario Carangi) Lubisz dziczyznę? Dziczyzna to bardzo smaczne, zdrowe ale i wymagające mięso, z którym trzeba umieć się dobrze obchodzić. Oto kilka rad dotyczących dziczyzny wprost od Karola Okrasy – specjalisty od tego rodzaju mięs: Mięso dziczyzny jest bogatsze w białko niż mięso pochodzące ze zwierząt hodowlanych, jednocześnie ma mniej tłuszczu, więc po upieczeniu mięso może być za suche, dlatego też zaleca się szpikowanie udźca słoniną lub boczkiem. Mięso... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Autor

wojnanasmaki.plwojnanasmaki.pl

Pasjonaci kuchni z całego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, sosy, boczek, marynaty, z jagodami, pierś, polędwiczka, piersi, polędwiczki, mięsa pieczone, polędwiczki w sosie, boczek w marynacie, pieczony boczek, bez pieczenia, pierś w marynacie

Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.