Smażona wołowina na ostro po malajsku
Smażona wołowina na ostro po malajsku
Smażona wołowina po malajsku, jak większość potraw z tego rejonu, zawiera w sobie smaki kuchni chińskiej, indyjskiej oraz tajskiej. Połączenie to wynika z przecinających się w tym regionie szlaków handlowych. Daje to nam niesamowite połączenia kurkumy, aromatów oleju z prażonego sezamu, imbiru, mleczka kokosowego oraz sosu ostrygowego. Przygotowanie smażonej wołowiny jest proste i szybkie. Wynika to z tego, że tego typu dania, są głównie serwowane ze streetfoodowych straganów. Takie serwowanie sprawia że nie ma cza... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu PanGotuje
Autor
PanGotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
wołowina, imbir, przystawki, polędwiczki, polędwiczka, przekąski
Inne przepisy z PanGotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję